Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zagreb

Na Svjetskom prvenstvu hrvatskih ovčara psi se natječu u deset disciplina

Hrvatski ovčari
Foto: Privatni album
1/6
24.11.2016.
u 11:00

Prijavljeno je 37 pasa, a osim iz Hrvatske dolaze i iz Češke, Finske, Francuske, Latvije, Mađarske, Nizozemske, Slovenije, Švedske te iz Kanade

U Zagrebu se od 25. do 27. studenog održava Svjetsko prvenstvo hrvatskih ovčara na koje je prijavljeno 37 pasa iz deset zemalja.

Nakon tri radna prvenstva hrvatskih ovčara, odlukom Hrvatskog kinološkog saveza natjecanje koje su pokrenuli entuzijasti i zaljubljenici u pasminu iz Kluba hrvatski ovčar Zagreb prvi put se održava kao Svjetsko prvenstvo.

Ovo natjecanje pokrenuto je s ciljem da se predstavi svestranost u radu najstarije hrvatske pasmine pasa. Pa će tako hrvatski ovčari na prvenstvu koje traje tri dana odmjeriti snage u 10 disciplina – radu s ovcama, vuči bicikla, tragu, poslušnosti, obrani, a tu su i natjecanje u frizbiju, agilityju, rally obedienceu, traženju nestalih u prirodi te specijalna izložba.

Nagrade će dobiti najbolji u svakoj pojedinoj disciplini, a ukupni pobjednik prvenstva postat će hrvatski ovčar koji sakupi najveći broj bodova u tri različite discipline. U nedjelju se u sklopu izložbe CACIB održava i specijalna izložba za hrvatske ovčare, a na nju je prijavljeno 57 pasa.

Na Svjetsko prvenstvo uz hrvatske ovčare iz Hrvatske dolaze i psi iz Češke, Finske, Francuske, Latvije, Mađarske, Nizozemske, Slovenije, Švedske te iz Kanade. Sve detalje o mjestu i satnici pojedinih natjecanja možete pronaći na http://www.hrvatskiovcar.hr/novosti.html ili na Facebook stranici Croatian sheepdog world championship.

U organizaciji prvenstva uz Klub Hrvatski ovčar – Zagreb sudjelovali su i Klub za obuku službenih i sportskih pasa "Zagreb“ i Hrvatski kinološki savez. Uz predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović pokrovitelj mu je i gradonačelnik Grada Zagreba Milana Bandić.

Komentara 2

OB
obivankenobi
12:26 24.11.2016.

Pazi sad. Ima u Hrvatskoj jos ovaca za cuvanje. I sisanje. A ja mislio da mi uvozimo meso???

OK
ordinacija.krstic
11:01 25.11.2016.

Bravo za entuzijaste! Hrvatski ovčar je nacionalno blago i vrijeme je da se počne cijeniti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije