Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb

Na Svjetskom prvenstvu hrvatskih ovčara natječu se psi iz 10 zemalja

Foto: Anamaria Rakamarić Photography
1/5
19.11.2018.
u 20:52

Prijavljeno je 48 natjecateljskih parova, koji će od petka do nedjelje odmjeriti snage u 10 disciplina te sudjelovati i na specijalnoj izložbi hrvatskih ovčara

U Zagrebu se od petka 23. do nedjelje 25. studenog održava 2. svjetsko prvenstvo hrvatskih ovčara na kojem sudjeluje 48 natjecateljskih parova iz 10 zemalja.

Pokrenuto kao radno prvenstvo, s ciljem da se predstavi svestranost u radu najstarije hrvatske pasmine, preraslo je u Svjetsko prvenstvo koje se održava svake druge godine.

– Ovo natjecanje najbolji je način da pokažemo što naša najstarija hrvatska pasmina može i zna. Tako je i promoviramo i pomažemo njezinu očuvanju. Svjedoci smo velikog broja napuštenih pasa, među kojima su i hrvatski ovčari. Među natjecateljima na ovom Svjetskom prvenstvu su i psi pronađeni u slavonskim kanalima, neki su udomljeni i izvan Hrvatske, što najbolje potvrđuje kako još uvijek premalo cijenimo ovo naše crno blago – kaže Sandra Pavlović, predsjednica Kluba hrvatski ovčar Zagreb, koji je i organizator natjecanja.

Na trodnevnom natjecanju hrvatski ovčari odmjerit će snage u 10 disciplina. Naravno, ništa bez rada s ovcama, a tu su i natjecanja u vuči bicikla, tragu, poslušnosti, obrani, hvatanju frizbija, agilityju, rally obedienceu, traženju nestalih u prirodi te tunel kup. Sve završava specijalnom izložbom za hrvatske ovčare koja se održava u nedjelju u sklopu CACIB-a. U Zagreb, osim pasa iz Hrvatske, dolaze hrvatski ovčari iz Slovenije, Italije, Mađarske, Češke, Švedske, Kanade, Japana, a prvi put stižu i natjecatelji iz Belgije i Njemačke. Najbolji u svakoj pojedinoj disciplini osvajaju nagrade, a ukupni pobjednik prvenstva postat će hrvatski ovčar koji sakupi najveći broj bodova u tri različite discipline. raspored natjecanja možete pronaći Facebook stranici, ili na www.hrvatskiovcar.hr.

U organizaciji natjecanja sudjelovali su i Klub za obuku službenih i sportskih pasa "Zagreb“ i Hrvatski kinološki savez. Uz predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović pokrovitelj mu je i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije