Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Analiza Mirka Galića
Povratak na članak

Hrvatska se teško oporavlja od još jednog šoka. Nije grom u Desincu pao iz vedra neba – mnogo pitanja traži odgovore

Država ne bi trebala slaviti što je četrdesetak mladića strpala u Remetinec. Da su najveći kriminalci, kako je Albert Camus pisao, u njihovoj krivnji bilo bi i šire, uže i najuže krivnje. Više bi valjalo pitati zašto mladi završavaju u nasilju, nego im prišivati kolektivnu stigmu generacije nasilnika.

Komentari 18

DU
Deleted user
19:33 28.05.2022.

Moram napisati u brutalno kratkoj verziji - nek ti koji su bacali baklje u policijski kombi probaju to isto u svojoj kući, npr. dok im je mama na WC naglo otvore vrata i unutra joj ubace baklju. Jedino tako je moguće da i majke navijača shvate da su odgojile djecu o onome što pokriva fraza "kultura nasilja". Zamislite kako je radnicima i radnicama na nekoj benz. postaji kad im se približi čopor takvih navijača, ne da je to niz problema u najavi nego izgledna katastrofa.

VL
TR
trpimir2022
21:05 28.05.2022.

Najbolje bi bilo da ih se odmah pustilo, da zatvor nisu ni vidjeli. Naše suludo društvo pronalazi bolesno razumjevanje za navijačke nerede.

VL
TA
tabula
20:25 28.05.2022.

Nema s čim sve i kakvim gadostima politika, internet i razni mediji ne bombardiraju sve nas, posebno mlade. Ponavljanje tih gadarija počinje polako da se približava a i postaje standard ponašanja. Kolika je razlika u ponašanju i etici nekad i sad, zoran primjer daje film "zameo ih vjetar" gdje se glavni glumac obraća glumici sa: "Frankly, my dear, I don't give a damn" i malo je falilo da zbog te rečenice, odnosno riječi "damn" film bude cenzuriran. A danas....?

VL
ZG
Zeljko Grabar
20:08 28.05.2022.

Hrvatska bi se lahko oporavila od soka kakav su nam priredili huligani Torcide, kad bi javna glasila i vodstva klubova radili nesto za oporavak. Jucerasnji nastup predsjednika Hajduka dno je dna upravo takvog okruzenja pa sad izgleda da je vrijemee Mamica bio caj od kamilica prema onome sto nam priprema kriminalna udruga koja se naziva Torcida, a kojoj ce se sigurno prikloniti i huligani iz Zagreba, Rijeka i pitaj Boga tko sve ne. A ovaj moralni cirkus sa Poljuda i Splita koji kao da potvrdjuje teorije o sportskoj kulturi licemjerju svega sto se skriva iza kulisa zla koje vec razara Hrvatsku skoro 20 godina a uzroke zla traze svi u tudjim sredinama a ne kod sebe. Pricekajmo samo pocetak slijedece sezone pa cemo vidjeti sto je sastanak predstavnika nogometnog saveza, Hajduka, Dinama i MUP a donio, kad poslije sastanka koji je trebao doprinjeti smirivanju strasti rezultat bude govor nazovi "gospara" iz Dubrovnika koji je celnik Hajduka na nacin koji se je zbio. Dali ce isti, oprostite ne gospar, nego govnar imati obraza zatraziti mjesto u pocasnoj tribine Dinama kod slijedeceg susreta ili ce se isti snaci snage za izvinjenje onoga sto izgovara on i njegova druzina koja cak i policajce koji su branili svoje zivote naziva "Mamicevom policiji" Gdje su sad pravosudni organi da se pozabave sa takvim sociolozima, predsjednicima i slicnim pokroviteljima nasilja na stadionima. Njih treba pozatvarati pa ce onda biti u samom startu manje zla na sportskim terenima.

VL
KI
kirogaju
20:21 28.05.2022.

Mirko Galić koristi istu onu retoriku koju sukoristili kosovski novinari 1981. nakon prosvjeda u Prištini 1981. Studenti su prosvjedovali na Kosovu, a iz medijskih napisa ispada da su na Desincu prosvjedovali maturanti?

VL
AN
AnteizmalogZGa
20:07 28.05.2022.

...i kućni odgoj.

VL
AN
AnteizmalogZGa
19:59 28.05.2022.

Milanović i slični sa svojim divljanjem, a koje zdušno prenose mediji, su glavni razlog većine nasilnog ponašanja.

VL
BJ
bjmaro
21:58 28.05.2022.

Čitam danas urednika u SD novinara Pilića koji opravdava napade na policiju iako je protiv nasilja . I normalno za sve je kriv Zagreb I zato gosp Galić nemojte nas i vi u mozak Svima vama ponestati ce argumenata za za upravdavanje dobrih navijača Hajduka i loših navijača i igrača Dinama koji se smiju u Splitu kamenovati bez ikakvih posljedica . Dosta je

VL
Avatar MK3
MK3
20:48 28.05.2022.

Sad su krivi znači oni koji se nisu tako ponašali, a ne oni koji su se tako ponašali... Naravno da nije iz vedra neba, kad imamo čak i novinare koji koji ipak nakon svega razvlače svoje filozofije i relativiziraju "corpus delicti"... Možda njima još i treba zapljeskati izgleda - pa da budemo ludi skroz...

VL
ON
ON
17:58 30.05.2022.

Na kraju ce policija biti i kriva.Krivi sta nam pokusavaju stvotiti reda.I kako i kojim samopouzdanjem budu raditi svoj posao?

VL
Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
21:28 28.05.2022.

Hrvatska se teško oporavlja od još jednog šoka da največi domači domoljubni divljaci i balkanski primitivci ostaju svoji na svome za dom spremni a za Irsku i Njemačku bježe oni sposobni, pošteni i školovani.

VL
HU
Hulk
14:02 31.05.2022.

Sve je to izrežirano da se Rijeci oduzme kup!Navijači rade frku država u strahu za veće nerede u slučaju da Hajduk izgubi !Hajduku poklonjen kup u suradnji sa Hns !Sudac Jović vješto je izbacio Rijeku iz kolosjeka !Nadam se dada Jović neće nikad više suditi Rijeci a posebno ne na Rujevici jer bi mu se mogla dogodit kakva nesreća !

VL
DU
Deleted user
09:03 29.05.2022.

Puno toga dolazi „iz kuce“. Ali nesmije se isto tako zaboravit losa politika usmjerena prema mladima, skolstvo, blage kazne za prekrsaje. Sve su to faktori koji mladima daje motivaciju biti ono dobro i korisno za drustvo i okolinu.

VL
Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
08:54 29.05.2022.

Država bi trebala slaviti što je četrdesetak pravih hrvatskih mladića strpala u Remetinec jer sada su oni svoji na svome i itekako osjećaju da imaju Hrvatsku.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.