Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Analiza Mirka Galića

Hrvatska se teško oporavlja od još jednog šoka. Nije grom u Desincu pao iz vedra neba – mnogo pitanja traži odgovore

28.05.2022.
u 19:00

Država ne bi trebala slaviti što je četrdesetak mladića strpala u Remetinec. Da su najveći kriminalci, kako je Albert Camus pisao, u njihovoj krivnji bilo bi i šire, uže i najuže krivnje. Više bi valjalo pitati zašto mladi završavaju u nasilju, nego im prišivati kolektivnu stigmu generacije nasilnika.

Komentara 18

DU
Deleted user
19:33 28.05.2022.

Moram napisati u brutalno kratkoj verziji - nek ti koji su bacali baklje u policijski kombi probaju to isto u svojoj kući, npr. dok im je mama na WC naglo otvore vrata i unutra joj ubace baklju. Jedino tako je moguće da i majke navijača shvate da su odgojile djecu o onome što pokriva fraza "kultura nasilja". Zamislite kako je radnicima i radnicama na nekoj benz. postaji kad im se približi čopor takvih navijača, ne da je to niz problema u najavi nego izgledna katastrofa.

TR
trpimir2022
21:05 28.05.2022.

Najbolje bi bilo da ih se odmah pustilo, da zatvor nisu ni vidjeli. Naše suludo društvo pronalazi bolesno razumjevanje za navijačke nerede.

TA
tabula
20:25 28.05.2022.

Nema s čim sve i kakvim gadostima politika, internet i razni mediji ne bombardiraju sve nas, posebno mlade. Ponavljanje tih gadarija počinje polako da se približava a i postaje standard ponašanja. Kolika je razlika u ponašanju i etici nekad i sad, zoran primjer daje film "zameo ih vjetar" gdje se glavni glumac obraća glumici sa: "Frankly, my dear, I don't give a damn" i malo je falilo da zbog te rečenice, odnosno riječi "damn" film bude cenzuriran. A danas....?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?