Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raskol u stranci

Izbačeni na stol istresli iskaznice HNS-a

HNS
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/6
12.03.2014.
u 11:25

Natalija Martinčević kaže da je diljem Varaždinske županije iz stranke već izišlo više od tisuću članova, u HNS-u kažu da će istražiti te tvrdnje, kao i tko je i kako prikupljao iskaznice

Radimir Čačić ponudit će novu političku platformu, bez ideologija i demagogije, s jasnim rješenjima za probleme, snagom za reforme i znanjem o projektima. Takvu opciju trenutačno u državi nemamo i nakon njegova povratka iz zatvora bit će ponuđena. Još nema konkretne odluke o stranci. A činjenica da u središnjici HNS-a osnivaju nove stranke, dovoljno govori sama za sebe, o kakvoj je panici i strahu riječ – izjavila je Natalija Martinčević, izbačena članica HNS-a, na presici koju je u Varaždinu održala sa Zlatkom Koračevićem, bivšim predsjednikom uprave HEP-a, koji je također izbačen.

Podržao ih je Darko Hrenić, gradonačelnik Novog Marofa, koji je svojevoljno u srijedu ujutro istupio iz stranke, kao i međimurska dožupanica Sandra Herman, koja je bila kritična, ali nije istupila već je rekla da "ako i ona treba snositi posljedice zbog svojih stavova, spremna je na to".

A nakon njihovih izjava, za stol je došao novi četverac HNS-a, to jest "obični" članovi stranke iz Varaždina. Održali su pravi mali performans. Po stolu su poredali svežanj HNS-ovih iskaznica, rekavši da iz gradske organizacije istupa 160 članova (kažu da je dio iskaznice izgubio, pa su donijeli njihove potpise).

– Odlučili smo izaći iz HNS-a, koji je sramotno izbacio R. Čačića i N. Martinčević. Gradska organizacija na to se nije ni mogla očitovati. Sva se politika HNS-a vodi iz Zagreba, a Varaždin i cijela regija uopće nisu zastupljeni u Vladi. Zaboravili su da smo mi za njih dobivali izbore – izjavio je Nenad Košćak, dopredsjednik jednog gradskog ogranka HNS-a.

– Imam informaciju i da je na području Varaždinske županije izašlo još tisuću članova – dodala je N. Martinčević, a Košćak kazao da i on ima istu informaciju.

Upitali smo stoga za komentar Leonarda Lorbeka, glasnogovornika županijske organizacije, koji kaže da je od 1. veljače do 10. ožujka u županiji predano 7 zahtjeva za istupanje, a stiglo 39 pristupnica.

– Današnje informacije još ne mogu komentirati, trebamo ih istražiti. Nismo vidjeli te iskaznice i ne znamo tko ih je i kako skupljao – kaže Lorbek.

Zlatko Koračević izjavio je da je sve počelo nakon Čačićeve nesreće te da je jasan znak bio već njegovo micanje iz HEP-a, "unatoč odličnim rezultatima".

– Nisam dopuštao da se ljudi iz stranke miješaju u javnu nabavu i sve ću reći kad me i ako institucije ove države to zatraže, imam mnogo dokaza – priprijetio je Koračević.  

>> Zlatku Koračeviću i Nataliji Martinčević stranka sudi u četvrtak

Komentara 19

SW
swic
11:49 12.03.2014.

Nisam obozavatelj Cacica , ali jedva cekam dase vrati i zagorca zivot Fusicki .

Avatar MK
MK
11:41 12.03.2014.

Za Zorana Milanovica postaje sve kompliciranije... ...sad nezna vise hoce li koalirati sa Jakovcicem ili Kajinom ...a uskoro nece vise niti znati hoce li koalirati sa Pusickom (drugim prvim podpredsjednikom njegove vlade) ili Cacicem (prvim prvim podpredsjednikom njegove vlade).

Avatar Gospodin Maminjo
Gospodin Maminjo
11:37 12.03.2014.

ma nije samo raskol u stranci već i u glavama i to odavno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije