Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Izbačeni na stol istresli iskaznice HNS-a

Natalija Martinčević kaže da je diljem Varaždinske županije iz stranke već izišlo više od tisuću članova, u HNS-u kažu da će istražiti te tvrdnje, kao i tko je i kako prikupljao iskaznice
12. ožujka 2014. u 11:25 19 komentara 10439 prikaza
HNS
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Radimir Čačić ponudit će novu političku platformu, bez ideologija i demagogije, s jasnim rješenjima za probleme, snagom za reforme i znanjem o projektima. Takvu opciju trenutačno u državi nemamo i nakon njegova povratka iz zatvora bit će ponuđena. Još nema konkretne odluke o stranci. A činjenica da u središnjici HNS-a osnivaju nove stranke, dovoljno govori sama za sebe, o kakvoj je panici i strahu riječ – izjavila je Natalija Martinčević, izbačena članica HNS-a, na presici koju je u Varaždinu održala sa Zlatkom Koračevićem, bivšim predsjednikom uprave HEP-a, koji je također izbačen.

Podržao ih je Darko Hrenić, gradonačelnik Novog Marofa, koji je svojevoljno u srijedu ujutro istupio iz stranke, kao i međimurska dožupanica Sandra Herman, koja je bila kritična, ali nije istupila već je rekla da "ako i ona treba snositi posljedice zbog svojih stavova, spremna je na to".

A nakon njihovih izjava, za stol je došao novi četverac HNS-a, to jest "obični" članovi stranke iz Varaždina. Održali su pravi mali performans. Po stolu su poredali svežanj HNS-ovih iskaznica, rekavši da iz gradske organizacije istupa 160 članova (kažu da je dio iskaznice izgubio, pa su donijeli njihove potpise).

– Odlučili smo izaći iz HNS-a, koji je sramotno izbacio R. Čačića i N. Martinčević. Gradska organizacija na to se nije ni mogla očitovati. Sva se politika HNS-a vodi iz Zagreba, a Varaždin i cijela regija uopće nisu zastupljeni u Vladi. Zaboravili su da smo mi za njih dobivali izbore – izjavio je Nenad Košćak, dopredsjednik jednog gradskog ogranka HNS-a.

– Imam informaciju i da je na području Varaždinske županije izašlo još tisuću članova – dodala je N. Martinčević, a Košćak kazao da i on ima istu informaciju.

Upitali smo stoga za komentar Leonarda Lorbeka, glasnogovornika županijske organizacije, koji kaže da je od 1. veljače do 10. ožujka u županiji predano 7 zahtjeva za istupanje, a stiglo 39 pristupnica.

Natalija Martinčević HNS presudio Martinčević i Koračević definitivno izbačeni

– Današnje informacije još ne mogu komentirati, trebamo ih istražiti. Nismo vidjeli te iskaznice i ne znamo tko ih je i kako skupljao – kaže Lorbek.

Zlatko Koračević izjavio je da je sve počelo nakon Čačićeve nesreće te da je jasan znak bio već njegovo micanje iz HEP-a, "unatoč odličnim rezultatima".

– Nisam dopuštao da se ljudi iz stranke miješaju u javnu nabavu i sve ću reći kad me i ako institucije ove države to zatraže, imam mnogo dokaza – priprijetio je Koračević.  

>> Zlatku Koračeviću i Nataliji Martinčević stranka sudi u četvrtak

Bivši haenesovac optužuje vodstvo stranke

Bivši predsjednik HNS-a općine Drenovci u županjskom kraju, Mirko Abramović koji je s još nekoliko dužnosnika i članova napustio stranku nezadovoljan
radom središnjeg i regionalnog ureda, ali i potpredsjednika stranke Ivana Vrdoljaka, saborskog zastupnika Ivice Mandića i glavnog tajnika HNS-a Srećka Ferenčaka, zbog, kako tvrdi, nedemokratskog ponašanja prema članovima HNS-a Vukovarsko-srijemske županije, a posebice "nasilnim dovođenjem Marija
Jozanovića na čelu županijske organizacije".

- Ukazujem na nepotizam i primanje Marija Jozinovića bez natječaja u Elektru Vinkovci bez konkretnog radnog mjesta, zapošljavanje bez natječaja
Nenada Bučka iz Vukovara u Borovo d.d. i zapošljavanje bez natječaja Josipa Papca iz Vinkovaca u "Đuri Đaković Holding" d.d. Slavonski Brod - tvrdi Abramović u pismo koje je dostavio novinarima. Kao razlog odstupanju iz stranke većeg broja članova županjskog kraja navodi nezakonitosti i
pritustatutatnih radnji "koje su u Vukovarsko-srijemskoj županiji provodili Srečko Ferenčak, Ivica Mandić i njihov mentor Ivan Vrdoljak". (Miroslav Flego, Branimir Bradarić)

Karneval
PROMO
Karneval nam se bliži, a odabir idealne maske je najvažniji događaj za sve klince
Skipper4you.com
MIRNO MORE
Znate li da se kod nas školuju skiperi koje cijene svugdje u svijetu
 • swic:

  Nisam obozavatelj Cacica , ali jedva cekam dase vrati i zagorca zivot Fusicki .

 • Avatar MK
  MK:

  Za Zorana Milanovica postaje sve kompliciranije... ...sad nezna vise hoce li koalirati sa Jakovcicem ili Kajinom ...a uskoro nece vise niti znati hoce li koalirati sa Pusickom (drugim prvim podpredsjednikom njegove vlade) ili Cacicem (prvim prvim podpredsjednikom njegove vlade).

 • Avatar Zrinski-Frankopan
  Zrinski-Frankopan:

  ma nije samo raskol u stranci već i u glavama i to odavno