Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNS presudio

Martinčević i Koračević definitivno izbačeni

Natalija Martinčević
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
1/2
11.03.2014.
u 14:33

Odlučio je tako Sud časti HNS-a, koji je time potvrdio odluku Suda časti HNS-a Varaždinske županije.

Natalija Martinčević, saborska zastupnica i dogradonačelnica Varaždina, te Zlatko Koračević, bivši predsjednik uprave HEP-a, definitivno su isključeni iz HNS-a. Odlučio je tako Sud časti HNS-a, koji je time potvrdio odluku Suda časti HNS-a Varaždinske županije.

- Statutom HNS-a propisano je da svaki član ima pravo iznositi kritike vezane uz rad HNS-a, na stranačkim tijelima. Uvidom u spise predmeta, te nakon saslušanja Natalije Martinčević, Sud časti HNS-a nedvojbeno je utvrdio da je Natalija Martinčević u više navrata javno istupala neistinito i uvredljivo kritizirajući rad HNS-a, omalovažavajući politiku HNS-a, rad tijela HNS-a, a napose Predsjedništva Stranke i Predsjedništva županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije....Sud časti HNS-a također je nedvojbeno utvrdio da je Zlatko Koračević u više navrata javno istupao i neistinito i uvredljivim rječnikom kritizirao rad HNS-a, koristeći pri tom neprimjerene usporedbe s totalitarnim režimima. Bez obzira na mogućnost da, u skladu s odredbama Statuta HNS-a, iznese svoje mišljenje, uputi kritike i da prijedloge na tijelima HNS-a, odlučio se istupati javno, neistinito i uvredljivim rječnikom kritizirajući rad HNS-a i odluke viših tijela Stranke - stoji u obrazloženju odluke Suda časti HNS-a.

- Očitovat ćemo se sutra, dobila sam e-mailom odluku Suda časti HNS-a - sve je što je željela komentirati Natalija Martinčević. No odmah je sazvala presicu za srijedu ujutro na kojoj će ona i Zlatko Koračević (koji se ne javlja) komentirati sve što se dogodilo.

Iako je u jednom trenutku izgledalo da je Darko Hrenić, gradonačelnik Novog Marofa, uspio pronaći zajednički jezik s vodstvom HNS-a, i on je naveden kao akter sutrašnje presice.

Za Večernji list potvrdio je da i on izlazi iz stranke, prije svega zbog načina na koji je izbačen Radimir Čačić. Osim njega, na presici će biti i Sandra Herman, zamjenica međimurskog župana!

>> Uz N. Martinčević iz HNS-a izbačen i Koračević

>> Zlatku Koračeviću i Nataliji Martinčević stranka sudi u četvrtak

Komentara 4

Avatar comandante
comandante
12:18 11.03.2014.

Ova stranka jednostavno nemože imati sud časti!!!! Gotovi su, dobiti ce 1%, samo ih jadne, neprincipijelne koalicije mogu spasiti.

NA
navijeke
12:22 11.03.2014.

Sud časti u HNS-u? Vidi li itko koliko je satire u tome?

KA
kafka
17:52 11.03.2014.

Bez obzira slažemo li se s njima ili ne treba priznati da su pokazali vjerodostojnost - barem po pitanju odanosti Čačiću. .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije