Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
206. SJEDNICA
Povratak na članak

Plenković: Nastojat ćemo se boriti za hrvatske interese u financijskoj omotnici Europske unije

Postoji mogućnost uvrštenja pojedinih točaka na dnevni red na samoj sjednici Vlade.

Komentari 10

ST
stefj
12:23 13.02.2020.

Nakon što su digli rashodovnu stranu proračuna u nebesa, uhljebima obećali nagradne i platili otkupnine, naravno da treba što više oguliti EU, jer će se inače sve raspasti... Sve ove darove javnim službama gospodarstvo jednostavno ne može platiti, imamo premali rast, lošu strukturu BDP-a, nevjerojatno skupu državu i paradržavu, nemoguće je sve to financirati... Uostalom, sve se to vidi i iz povećanja zaduženja, koliko vidim, dostupni su podaci s kraja listopada prošle godine, imali smo povećanje zaduženja nekih 5% iliti 15 milijardi. Sada se više Plenković neće moći hvaliti konsolidacijom državnih financija... Zapravo očekivano, izborna je godina, uhljebi će to maksimalno iskoristiti, sigurno slijede nove ucjene, novi udarci na proračun... Nevjerojatna je ta lakoća trošenja našeg novca, nevjerojatna je ta bahatost i političara i javnog sektora, nevjerojatno je koliko mogu ne raditi, a dobiti plaću. Nikome od navedenih plaća ne ovisi o radu i rezultatima, već samo o "stečenim pravima" i formi. Zašto bi itko nešto radio, zašto bi se gurao u privatni sektor... Još kako je sve netransparentno, puno normi i propisa, korupcija cvijeta. Nije bez veze da struka i sposobni odlaze, nije bez veze da smo za investitore otok gubavaca... Nije ova vlada kriva za sve to, većina toga je naslijeđena, no kriva je da ne radi ništa da se to promijeni. Reforma tipa kakve je napravila Irska ili Estonija za nas su čisti SciFi...

VL
BR
briselko
12:15 13.02.2020.

Za račun Bruxellesa je unišio sisačku rafineriju, sva preostala brodogradilišta i najveći domaći proizvodno-prodajni lanac Agrokor, a sad će proglasiti uspjehom ako EU stopa sufinanciranja nepotrebnih i nametnutih infrastrukturnih projekata s 85% bude smanjena na 80%, a ne na 75%.

VL
Avatar Syssko
Syssko
12:43 13.02.2020.

Svake godine plačamo 4 MILIJARDE kuna u EU proračun i od 35-40 MILIJARDI KAMATINIH KAMATA, kamata znači da nisi za to ni ČUNGA-LUNGU kupio, pošto su kamate tolike nemamo ni kunu za osnovicu nego novim keditima/zaduženjima plačamo samo kamate a on se hvali kohezijskim fondovima, pa mi u jednoj godini 15 PELJEŠKIH mostova uplatimo u EU i bankarskim kamatarima, upravo zato EU neda da država financira građane sa malim kamatama i gospodarstvo, EU želi MONOPOL na kamatarenje i tako preko dužničkog ropstva držat nas u kolonijalnom položaju!

VL
NK
Najam krova
11:14 13.02.2020.

Hrvatski interes je i prekinuti : uhlljebivanje, korupcije, nepotizam... uzelo previše maha.

VL
AN
antonelić
11:56 13.02.2020.

puno je ljepše koristiti birane riječi kada se spominju izazovi ... ne smijemo reći da se i dalje zadužujemo i tučemo javni dug , nego se kaže : " borimo se za hrvatske interese u financijskoj omotnici " ... ne smijemo reći da je javni dug narastao na 330 milijardi kuna već se tvrdi da je : " smanjen udio javnog duga u bedepeu " ... tako je i sanader zborio o problemima kao o " izazovima " ... pa je završio u salzburgu na koncertu " eine kleine nachtmusik " ...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.