Naslovnica Vijesti Hrvatska

Plenković: Osuđujemo napad na vojnike, to je prvi takav incident u 16 godina

Na dnevnom redu otvorenog dijela sjednice su samo dvije točke, a jedna od njih je Prijedlog uredbe o općim pravilima za unutarnje ustrojstvo tijela državne uprave
24. srpnja 2019. u 11:47 17 komentara 1258 prikaza
Vlada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U Banskim dvorima održava se 170. sjednica Vlade.

Na dnevnom redu otvorenog dijela sjednice su samo dvije točke i to Prijedlog uredbe o općim pravilima za unutarnje ustrojstvo tijela državne uprave te Prijedlog zaključka u vezi s provjerom broja i vjerodostojnosti potpisa birača iz Zahtjeva za raspisivanje državnog referenduma Građanske inicijative "67 je previše".

Vlada Mišljenje građana Veliko istraživanje nakon rekonstrukcije: Tko je još trebao napustiti Vladu

Premijer se u početku sjednice osvrnuo na napad na hrvatske vojnike u Afganistanu.

– Ozlijeđena su tri hrvatska vojnika, jedan je dobio teške ozljede glave i nalazi se u životnoj opasnosti. Druga dvojica su dobila također teške ozljede, jedan noge, jedan ruke. Osuđujemo napad koji se dogodio. Naši su časnici u kontaktu s obiteljima ozlijeđenih hrvatskih vojnika, njima se pruža medicinska pomoć i podrška – rekao je Plenković.

– Ovo jer prvi incident ovakve vrste i razmjera u 16-godišnjem iskustvu, najprije u okviru operacije ISAF, a sada u okviru operacije Odlučna potpora. 99 pripadnika je trenutačno u Afganistanu, nismo dosad zabilježili ovakav napad s ovakvim posljedicama – kazao je Plenković.

– Kada liječnici procjene, radit ćemo na tome da ozlijeđeni vojnici što prije dođu u Hrvatsku – dodao je.

Plenković se osvrnuo i na buran protekli tjedan.

– U petak smo imali cijeli dan aktivnosti u Hrvatskom saboru koje su se odnosile na izglasavanje povjerenja novim članicama i članovima vlade, imenovanjima dvaju novih potpredsjednika Vlade. Želim čestitati na imenovanjima i Davoru Božinoviću te Zdravku Mariću – rekao je Plenković i poželio je dobrodošlicu novim ministrima koji su prošli tjedan prisegnuli u Saboru. Zahvalio se i saborskim zastupnicima koji su im dali potporu koja je bila 'čvrsta i jasna'.

Vlada će sutra sjednicu održati u Čakovcu, podsjetio je premijer, a za koju su pripremili 'bogat i sadržajan dnevni red koji ide na korist i razvoj cijeloga Međimurja i ljudi u županiji'.

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša

A1 izdvaja za Vas

 • vbn2:

  Činiti dobro. Lijepo iskustvo, ali i vrlo opasno. Neka se oporave što prije!

 • magdalenakristo:

  I treba osuditi napad! Dečki su bili savjetnici i mentori, a ne borci. A ovi što provociraju po komentarima, može vas samo sramota biti da u svaku tragediju uvlačite politiku

 • Avatar HrvatskiNacionalist
  HrvatskiNacionalist:

  Anemični Borg 🤣🤣🤣🤣 , i kad je zalosna tema nasmijem se koga narod podrzava.