Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vijeće za nacionalnu sigurnost

Podržane aktivnosti za novu strategiju domovinske sigurnosti

Vojska
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/5
31.01.2017.
u 17:40

Sjednicu su sazvali predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Na redovitoj sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost članovi su izvješteni o aktualnom stanju sigurnosti.

Usvojene su smjenice za rad sigurnosno-obavještajnih agencija, zajedno sa ključnim priroritetima u radu sigurnosnih agencija. 

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Održana je redovita sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost koju su zajedno sazvali predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Na sjednici su članovi Vijeća izvješteni o aktualnom stanju sigurnosti u okruženju te predviđanjima razvoja situacije. Vijeće je usvojilo Smjernice za rad sigurnosno-obavještajnih agencija za 2017. godinu, u okviru čega su razmotreni ključni prioriteti u radu sigurnosno-obavještajnih agencija u narednom razdoblju.

Podržane su i dosadašnje aktivnosti na izradi nove Strategije nacionalne sigurnosti i Zakona o sustavu domovinske sigurnosti koje je prezentirao potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević.

Pri tome je naglašeno da se radi na stvaranju temelja za sustavno i dugoročno djelovanje svih nadležnih državnih tijela Republike Hrvatske s ciljem osiguranja zadovoljavajućeg stanja sigurnosti kroz oživotvorenje modernog, proaktivnog i učinkovitog sustava domovinske sigurnosti.

>> VIDEO Plenković objasnio što žele postići ponovnim uvođenjem vojnog roka

Komentara 5

AP
apolon
19:44 31.01.2017.

Doci ce kako kazu pouzdani izvori F16 Falcon nije nasa predsjednica gubila vrijeme u USA!!

AN
antonelić
18:23 31.01.2017.

e sad nam je lakše ... sad smo se obranili od ugroze ... još samo da kupimo avione , ali nove a ne stare kao oni bjeloruski ... helikopteri mogu biti rabljeni ali malo ... hvala ti generale ćoš. krstičeviću ...

Avatar matalan
matalan
05:14 01.02.2017.

mali se napuhal ko Kermit, Držićevu zatvorili da sto SUV šmikeraja ide gledati muzej dva MIG a na Plesu...kakva vojska , pusti djecu da odlaze na zapad, ova krčma je za uhljebe i PTSP brigade...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije