Naslovnica Vijesti Hrvatska

Na saniranom odlagalištu smeća uredili park posvećen pčelama

- Želja nam je to područje pretvoriti u pravi park pčela, kako smo ga nazvali. Pozivamo i ostale udruge da se uključe i pridonesu ljepšem izgledu našeg grada - kaže Z. Varg
10. veljače 2011. u 07:55 1 komentara 3 prikaza
'med pcela pcele sace'
Foto: ''

Pčelari Zlatko Varga iz Draškovca i Stjepan Madić iz Čukovca pokrenuli su akciju “Posadi drvo za pčelu”. Na saniranom odlagalištu otpada u Čukovcu, koje su pčelari dobili na korištenje, posadili su 65 sadnica lipe i po deset breza te pitomih kestena. U sadnji su im pomagali članovi Udruge mladih iz Čukovca.

– Želja nam je to područje pretvoriti u pravi park pčela, kako smo ga nazvali. Pozivamo i ostale udruge da se uključe i pridonesu ljepšem izgledu našeg grada. Akcija nije dobra samo za pčele, nego i za cijeli naš planet jer je svako novo stablo dragocjeno – kaže Z. Varga. Akciju je, dodaje, svesrdno podupro i gradonačelnik Dragutin Glavina. Nove sadnice sadit će tijekom cijele godine.

Zdravstveno osiguranje
Koliko košta zdravlje u 2019. i kako izbjeći duge liste čekanja

A1 izdvaja za Vas

  • Fipo:

    Hvale vrijedna akcija. No, je li takvo nešto ekološki spojivo? Pčela, koje je jedno od najčišćih i najosjetljivijih stvorenja na \"nusprodukte\" naše civilizacije? Lako se stekne dojam da se želi prikriti ono što leži samo nekoliko centimetara ispod :( ..jel ... prikaži još! bi tamo napravili i dječje igralište ? I drugi detalj. Taj nesretni odabir slike iznad teksta. Ako malo bolje pogledate pčelu, vidjet ćete kako se na njezinom \"tjemenu\" drži jedna mala glatka životinjica. E, pa ljudi moji, predstavljam vam \"varoou destructor\". Nametnik pčele i jedan od glavnih uzroka gubitka pčela (da ne kažem pomora), protiv kojeg se vodi stalna i krvava borba tijekom cijele godine. Naravno, varooa nije naš domaći nametnik, također je \"nusprodukt\" naše civilizacije. Globalizacije trgovačkog \"zdravog\" razmišljanja da je tuđe bolje i zanemarivanja desetaka tisuća godina prirodnog razvoja i selekcije.