Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
europski parlament

Na Rezoluciju o Hrvatskoj podneseno 113 amandmana

europski parlament
Arhiva VL
26.10.2011.
u 20:14

Europarlamentarci pozivaju na poštovanje ljudskih i manjinskih prava te jednakost spolova.

Na prijedlog Rezolucije o prihvaćanju potpisivanja pristupnog ugovora s Republikom Hrvatskom zastupnici Europskog parlamenta podnijeli su 113 amandmana, tjedana dana nakon što je prijedlog predstavio parlamentarni izvjestitelj za Hrvatsku Hannes Swoboda.

Kako prenosi HRT, u amandmanima se poziva na poštovanje ljudskih i manjinskih prava te jednakost spolova. Zastupnica Zelene stranke zatražila je detaljnu istragu protiv nasilnika na splitskoj Paradi ponosa, dok zastupnik talijanske Sjeverne lige traži da se sva crkvena imovina konfiscirana za vrijeme komunizma vrati pravim vlasnicima.

O prijedlogu će 17. studenog odlučivati Odbor za vanjske poslove, a Europarlament bi rezoluciju trebao prihvatiti 1. prosinca.

Komentara 17

UT
utatica
20:43 26.10.2011.

ljudi moji bježmo do EU, zasučimo rukave, pohapsimo kriminalce i sredimo si domovinu po našoj mjeri

JA
jaruzelskia
21:06 26.10.2011.

Tako treba. EU je jedini koji može koliko toliko dovesti u red Hrvatski nered (poštovanje ljudskih i manjinskih prava...) Pogledajt si samo Zakon o Kaznenom Postupku, zabrane i progon slobodnog govora, itd....) Hrvatska NIKADA u EU bez ispravaka gnjusnih i nazadnih zakona....

UT
utatica
20:41 26.10.2011.

šta im to znači jednakost spolova, valjda jednakopravnost, ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije