Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Split

Zbog nasilja na splitskom Gay prideu kazneno prijavljeno 25 ljudi

gay pride (1)
Dino Stanin/PIXSELL
25.06.2011.
u 10:54

Sve su kaznene prijave zbog nasilničkog ponašanja u svezi zločina iz mržnje, osim jedne koja je podnesena zbog sprječavanje službene osobe u obnašanju dužnosti

Dva tjedna nakon održavanja splitskog Gay pridea uhićenja i podnošenje prijava protiv izgrednika koji su kamenovali povorku i vrijeđali sudionike i dalje su aktualna. Splistka je policija kazneno prijavila muškarca iz Solina koji je sprječavao službenu osobu u obnašanju dužnosti. Naime, uhvatio je za ruke policajca koji je privodio osobe koje su bacale kamenje, nastojeći ga spriječiti.

Do subote kazneno je prijavljeno 25 osoba. Svi, osim jednoga, za nasilničko ponašanje u svezi zločina iz mržnje. Prekršajno su prijavljene 32 osobe.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije