Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bivši direktor

Na račun Radio Stubice plaćao ručkove i odmore

novčanik
Foto: Oliver Killig/PIXSELL
22.04.2014.
u 16:07

Bunčec se tereti da je plaćao ljetovanja sebi, obitelji i prijateljima, a novac radija trošio je i na servis za privatna vozila

S obitelji je ljetovao po hrvatskoj obali. S njima su ponekad išli i prijatelji, a bilo je situacija da su prijatelji na tim ljetovanjima bili sami. Ta putovanja stajala su koju tisuću kuna, a da bi se došlo primjerice do Korčule, morala se platiti i karta za brod. Ako bi se po putu ogladnjelo, tu si bili brojni restorani i taverne, gdje se moglo ručati. A sa svojim audijem na put nije išao. Možda zato što mu se nije dalo, a možda zato što je audi bio na servisu, koji je na kraju stajao 11.697 kuna... Svi gore navedeni troškovi popeli su se na 162.195 kuna i uglavnom su plaćeni. Platio ih je čovjek koji ih je i napravio, Zlatko Bunčec, no nije ih platio svojim novcem, već novcem Radija Stubica, kojem je u jednom trenutku bio na čelu, odnosno bio je direktor radija.

Zbog tih “rabota”, počinjenih od 1. siječnja 2007. do 29. prosinca 2010., sada je optužen za zloporabu položaja i ovlasti, a suđenje mu je u tijeku na zagrebačkom Županijskom sudu. Prema optužnici, osim već navedenih privatnih troškova, koji su plaćani za njegove privatne potrebe i potrebe njegovih prijatelja, Bunčec se tereti i da je s računa radija, preko Master Card kartice, podigao i veće iznose gotovine, od kojih je 150.560 kuna zadržao za sebe. Ukupna šteta koja je na taj način nanio radiju iznosi 323.545 kuna, a Radio Stubica traži da im taj novac vrati.

Osim njega, na optuženičkoj klupi završio je i Željko Hižak, a Bunčec se, prema optužnici, tereti da mu je 21. prosinca 2010. isplatio 100.000 kuna po zadužnici koju je ovaj imao, na ime obavljenih a ne plaćenih usluga. Bunčec se tereti da je to učinio iako mu je gradonačelnik Stubice, koji je bio predsjednik skupštine radija, zabranio da raspolaže novcem radija.

Bunčec i Hižak su se u istrazi branili šutnjom, no zato su drugi svjedoci, uglavnom zaposlenici radija, svjedočili kakav je financijski kaos ostao nakon Bunčecova odlaska. Inače optužnica protiv Bunčeca podignuta je nakon što su policija i istražitelji ispitali navode anonimne prijave koja je nakon njegove smjene s mjesta direktora radija, podnesena protiv njega.     

>>Završili sa 1,8 milijuna kuna u minusu – zbog fešti ili posla?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije