Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Muškarac osuđen

Na psihijatriji jer prijeti ubojstvom i razbija aute

Sudački čekić
Foto: DPA/PIXSELL
25.09.2014.
u 20:03

Ubit ću te, zaklat ću te, vikao je 49-godišnjak u Koprivnici dok je metalnom šipkom jurišao na znanca 3. listopada prošle godine

Muškarcu u dobi od 49 godina, koji je u psihičkom rastrojstvu maltretirao nekoliko građana Koprivnice, tamošnji je Općinski sud odredio prisilni smještaj u psihijatrijskoj ustanovi.

Neposredan povod za njegov kazneni progon bio je incident koji se dogodio ujutro 3. listopada prošle godine nedaleko od gradskog željezničkog kolodvora. "Ubit ću te, zaklat ću te", zaprijetio je poznaniku, kako se prenosi u presudi, mašući metalnom šipkom kako bi ga udario, no ovaj je uspio pobjeći.

Za suđenja se doznalo da je 49-godišnjak nekoliko dana prije toga osuđen zato što je istom tom poznaniku razbio automobil, a dobio je petomjesečnu uvjetnu kaznu. Napadnuti je posvjedočio da ga rastrojeni muškarac maltretira već nekoliko godina. Pojavila se i svjedokinja čiju obitelj također opsjeda. Ispričala je kako joj je dolazio pred kuću jer ju je zamijenio sa svojom bivšom djevojkom, a jednom je rekao da je kupio pušku te da će ih sve pobiti.

Psihijatrijska vještakinja utvrdila je da je "optuženik osoba s izraženom simptomatikom psihotičnog poremećaja u komordibitetu s lakom mentalnom retardacijom", da je "pod utjecajem slušnih halucinacija, paranoidnih sumanitosti" te da u vrijeme incidenta "nije bio u mogućnosti shvatiti značenje svog postupanja niti vladati svojom voljom". Proglašen je raspravno nesposobnim, a tijekom suđenja bio je u pritvoru. Zanimljivo je to što je 49-godišnjak na dan incidenta već pravosudno gonjen zbog remećenja javnog reda i mira jer je, pri pokušaju nasrtaja metalnom šipkom, vikao: "J... ti mater četničku, j... tebe i policiju."

>> Mjesecima je maltretirala pismima, pozivima pa i porukama telefaksom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije