Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrvatski sabor
Povratak na članak

Na prezentaciji "I ja sam bio embrij" bilo tek 10-ak zastupnika

Zastupnicima su objasnili kako metodom NaPro mogu pomoći i neplodnim parovima, jer se njome može identificirati i liječiti i uzroke neplodnosti.

Komentari 11

GR
gradjanski
18:45 15.02.2012.

Pa .. nadam se da je ovoj masovnoj histeriji pomodarskog katoličanstva konačno odzvonilo. Razum ipak mora pobjediti. I mozak evoluira!

VL
CH
Chinny
18:35 15.02.2012.

Zaboravih napomenuti da skidam kapu svim onima koji nisu došli na prezentaciju!

VL
KO
korisnik2
23:17 15.02.2012.

a nas premijer na maskenbalu u becu. bla.

VL
PO
PomoziBože
15:51 15.02.2012.

Eto kakvi ljudi sjede u Hrvatskom saboru!? Niti su na poslu niti što rade, a ni slučajno im ne pada na pamet poslušati argumente strane s kojom se možda ne slažu, a koja ne zastupa nikakva \"zaostala stajališta\" kako je to rekao ministar zdravlja. I još je odbio ispričati se, što samo govori o čovjeku koju javno uvrijedi golemi broj ljudi. Zato je sebe i preimenovao u \"ministra zdravlja\". ha, ha, ha Još da ima malo više mentalnog zdravlja bilo bi za sve bolje. Ali badava jer u Saboru je većina stoka, bez uvrede stoci. No znaju oni da imaju svoje ovce za šišanje (građane RH) i nimalo ih ne peče savjest za bilo što.

VL
LO
LOGIC
16:13 15.02.2012.

s jednog drugog portala (u članku koji nije potpisala T.R.): \"U organizaciji Obiteljske stranke i Hrvatskog katoličkog liječničkog društva održan je 9. veljače okrugli stol o pitanjima medicinski potpomognute oplodnje na kojem su sudjelovali predsjednik Obiteljske stranke, pravnik Mate Knezović,, profesorica Isusovačkog fakulteta mr Nikolina Ćorak, profesor moralne teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu dr Tonči Matulić i psihijatar Ivan Čelić, uz \'aktivno moderiranje\' Dražena Bušića. Na tragu stavova Katoličke crkve svi govornici su bili protiv medicinski potpomognute oplodnje kao i protiv zakona koji se priprema o njoj. Mate Knezović je istaknuo da je Hrvatska potpisnica brojnih međunarodnih pravnih akata koji inzistiraju na pravu na život i njegovoj zaštiti, a koji po snazi stoje između Ustava i svih zakona koje donose Hrvatski sabor te koji zakone koji su im protivni, a takav je Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji, kao uostalom i Zakon o pobačaju, automatski čine nelegitimnim.\" ..(1)

VL
LO
LOGIC
16:14 15.02.2012.

\"To da život počinje začećem i da ga od začeća treba štititi navode brojne međunarodne konvencije, ali i hrvatski Ustav. U odnosu na raspravu o tome kada nastaje ljudska osoba, psihijatar Ivan Čelić iznio je jedan kuriozitet (ili ne) hrvatskog pravosuđa. Kada je naime 2008. godine u Saboru produžena valjanost Zakona o pobačaju (donesenog davne 1978. godine) više fizičkih i pravnih osoba podnijelo je tužbu Ustavnom sudu smatrajući taj zakon protupravnim iz već navedenih razloga. Kada je Ustavni sud tražio mišljenja relevantnih institucija o tome kada zapravo počinje ljudski život, između ostalih i Medicinskog fakulteta, oni su mu odgovorili da se to događa sa začećem, da bi cijela stvar, kako tvrdi Čelić, zatim bila na poznati hrvatsko-pravosudni način – zataškana.\" (2)

VL
Avatar Becarina
Becarina
16:46 15.02.2012.

Treba od njih traziti da kao vlada rade vise za djecu,obitelj majke,itime se rjesava sve.Price o embrijima su samo odvracanje paznje od pravih problema i cine sve protiv obitelji,da bude manje djece da bi mogli vise uvoziti

VL
JA
jamanuša
17:53 15.02.2012.

Ajmo građani, pitajte te barabe za koje ste glasovali zašto ih nema u Saboru, kaži te im da moraju imati odgovornosti prema biračima, građanima.( pustoš u Saboru).

VL
MA
manoxxl
18:25 15.02.2012.

Zastupnici sram vas bilo kako ćete sutra dignuti ruku ako niste ni pokušali saslušati drugu stranu?

VL
CH
Chinny
18:34 15.02.2012.

Ovom \"gestom\" zastupnici su dokazali svoju odgovornost prema svojim građanima. Ne zaboravite da nisu za njih glasali samo oni koji se protive novom zakonu, već i oni koji jedva čekaju izmjene u korist svih nas koji se borimo s neplodnošću. Što bi slušali neke nebuloze od dotičnog KM-a kao onu da oni 100 % rješavaju neplodnost!! Utvrđuju dijagnoze, kao i svi doktori! Čime misle liječiti endometriozu, neimanje jajovoda ili azospermiju? Božjom voljom? Kolika im je uspješnost u tim slučajevima?! Ma molim vas! Dajte postolaru da krpa rupe na šlapama, a doktore ostavite na miru! Možete misliti kako će netko sa 3 mj ili 3 g. nekakvih tečajeva raditi bolje nego onaj koji se mučio 7, 10, 12 g. stažirao, specijalizirao se, doktorirao i sl... Dajte, molim vas!

VL
CV
crna vrana
19:09 15.02.2012.

Ali evolucija gradjanskog mozga ne više nego upitna !

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.