Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA POLICIJE

Na području Đakova uhvaćeni muškarci koji su pobjegli iz policijske marice

Foto: PU vukovarsko-srijemska
1/3
14.02.2022.
u 08:07

Muškarci su pobjegli u petak navečer na putu za osječki zatvor

Dvojica 22-godišnjih Moldavaca, koji su u petak pobjegli iz policijske „marice“, su sinoć ponovno uhićeni ali sada u okolici Đakova. Oni su u bijegu od petka kada su nakon noći provedene u policijskom pritvoru dovedeni pred suca istrage Županijskog sud au Vukovaru koji im je odredio jednomjesečno pritvor.

Odmah potom ih je policija krenula prevesti u Zatvor u Osijeku kada se dogodio neobičan i za sada neobjašnjiv događaj. Naime, njih dvojica su, kako je navela policija u subotu, u „marici“ izazvala mehanički kvar na stražnjim rešetkama i vratima te tako otvorili vrata i dali se u bijeg. Policija ih je pokušala pronaći ali nisu uspjeli tako da su u subotu objavljene i njihove fotografije i molba građanima da ako ih se primijeti to odmah i javi policiji. Tijekom cijele subote na prometnicama od Vukovara prema Osijeku bile su policijske patrole koje su kontrolirale i zaustavljale sva vozila koja su nailazila.  Na kraju su ponovno uhićeni u nedjelju navečer.

Iako policija do sada nije izlazila s detaljima riječ je o dvojcu koji se sumnjiče za krijumčarenje migranata ali i za pokušaj ubojstva policajca. Naime, oni su u srijedu uhićeni radi krijumčarenja migranata. Njih je policija, oko 22 sata u srijedu, uhitila u vrijeme dok su u kombiju francuskih registracijskih pločica, nedaleko od odmorišta Lubanj na auto cesti Lipovac – Zagreb, prevozili migrante. S tri službena vozila, upotrebom svjetlosne i zvučne signalizacije, policija je tada zaustavila kombi radi sumnje da se u njemu prevoze strani državljani koji su nezakonito prešli državnu granicu. Iako više nije imao kuda prvoosumnjičeni je poslije zapovjedi policije da izađe iz vozila pokrenuo vozilo i vožnjom „naprijed – nazad“ nasrtao na policajce te im tako ugrozio živote. Zbog toga je jedan od policajaca ispalio hitac u gume vozila i tako spriječio krijumčara da pobjegne. Tom prilikom je oštetio tri policijska vozila. Tek potom je policija, uz upotrebu tjelesne snage i sredstava za vezivanje, svladala osumnjičenoga i odvela ga na dalje kriminalističko istraživanje. U isto vrijeme drugoosumnjičeni 22-godišnjak bio je u osobnom vozilu, također francuskih registracijskih oznaka, na parkingu odmorišta Spačva gdje ga je policija pronašla i privela. Dogovor je bio da tamo čeka dolazak kombi vozila s migrantima, a kojim je upravljao prvoosumnjičeni.

Nakon privođenja osumnjičenih policija je utvrdila kako se u kombiju nalazi više stranih državljana koji nisu imali nikakvih vidljivih ozljeda. Oni su odatle prevezeni u službene prostorije policije kako bi im se utvrdio identitet i status boravka u Hrvatskoj. Radi svih događanja na terenu i ugroženosti života policajaca načelnik PU Vukovarsko – srijemske Fabijan Kapular donio je rješenje da su policijski službenici opravdano uporabili sredstva prisile. Međutim, tek ostaje da se utvrdi kako su i gdje migranti prešli državnu granicu, odnosno jesu li bili u kombiju ili su granicu prešli pješke pa potom ušli u kombi poslije čega su krenuli na put prema država zapadne Europe. Poznato je kako je državna granica prema Srbiji, posebno dio „zelene granice“ već godinama aktivan te da na tom prostoru migranti kontinuirano pokušavaju nelegalno preći državnu granicu. Poznato je i kako se na svega nekoliko kilometara od državne granice, uz auto cestu u Srbiji, nalazi motel koji je prije nekoliko godina pretvoreno u prihvatilište za migrante gdje se oni slobodno kreću tako da ih se često može vidjeti kako hodaju uz auto cestu ili se kreću okolnim naseljima.

Isto tako slijedi i preispitivanje svih činjenica kako bi se utvrdilo kako su dvojica 22-godišnjaka uspjeli pobjeći iz policijske „marice“, a samim tim i za postupanje policijskih službenika koji su ih prevozili.

Povodom ponovnog uhićenja dvojice Moldavaca policija je najavila kako će se uskoro oglasiti i službenim priopćenjem za javnost.  

Ključne riječi

Komentara 8

MA
MalenaB
09:53 14.02.2022.

Sad ih treba naučiti redu i kulturi.

PO
poluprovokator
09:03 14.02.2022.

Gorka istina je da više nemamo ni domaćih kriminalaca.

SV
Samo Vinkulja
10:03 14.02.2022.

Vidi se po ovom ljepotanu lijevo da su drotovi bili izrazito "nježni"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije