Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MJESEC TURIZMA

Na Plitvicama ulaz sto kuna, za vikend čak 8000 gostiju

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
18.10.2021.
u 21:02

Akcija je produljena do 7. studenoga, jer se domaćini i dalje uključuju, ali i zbog potražnje te želje da se obuhvate kratki praznici početkom studenoga

U akciju Ministarstva turizma “Mjesec hrvatskog turizma” uključilo se oko 370 subjekata diljem zemlje, od čega oko 200 smještajnih objekata, a ostalo su restorani, muzeji, parkovi prirode i sl. Svi ovaj mjesec nude barem 35 posto niže cijene od regularnih, a, recimo, ulaznica za Plitvička jezera od proteklog petka do 24. listopada tako stoji svega sto kuna.

Popularna cijena u naš je najpoznatiji nacionalni park za vikend dovela čak 8000 posjetitelja. Usporedbe radi, vikend prije bilo iPLh je 3200. U zemlji je, inače, oko 80.000 turista, a u dosadašnjem dijelu listopada gostiju je bilo ukupno 343.000. Ostvarili su 1,4 milijuna noćenja i čak 122 posto više nego lani, dok zaostatak za istim razdobljem 2019. iznosi 35 posto. Popusti tijekom “Mjeseca turizma” vrijede i za strane goste, iako se tom akcijom ponajprije cilja domaće turističko tržište.

“Iznimno smo zadovoljni rezultatima domaćeg tržišta koje u dosadašnjem dijelu godine zauzima visoko drugo mjesto, odmah iza Njemačke. U odnosu na prošlu godinu domaći gosti ostvarili su osam posto više noćenja, a ovom akcijom cilj nam je dodatno potaknuti i motivirati ponajprije domaće goste na putovanja Hrvatskom u posezoni”, kaže direktor HTZ-a Kristjan Staničić i otkriva da je zbog velikog interesa “Mjesec hrvatskog turizma” produljen do 7. studenoga.

 

Komentara 1

LE
Lezerni
00:26 19.10.2021.

Svega 100 kn?! Za mnoge ljude je to pravo bogatstvo, i od tih 100 kn kupe najosnovnije hrane da ne budu gladni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije