Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predostrožnost

Na Pleso stigla Hrvatica iz Kine. Beroš: Ona će dva dana biti pod zdravstvenim nadzorom

Studentica Anamaria Matušek iz kineskog Wuhana vratila se u Hrvatsku
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/16
02.02.2020.
u 14:09

Ona je potpuno zdrava, ali postupamo s potrebnim mjerama opreza, kazao je ministar

Putnica koja je u Zagreb preko Dubaija došla iz kineskog Wuhana nema simptome zaraze koronavirusom te će biti u kućnoj izolaciji još neko vrijeme.

Ekspertni tim prije njezina dolaska u Zagreb provjerio je propisanu proceduru postupanja prema protokolu. Sve su službe na visini zadatka i sustav funkcionira, poručio je ministar zdravstva, prof.dr.sc. Vili Beroš koji apelira da se ne objavljuju neprovjerene informcije koje bi mogle uznemiriti javnost.

VIDEO Studentica Anamaria Matušek iz kineskog Wuhana vratila se u Hrvatsku

"Putem propisanog protokola dobili smo dojavu da nam u Hrvatsku dolazi naša državljanka koja je 20. siječnja krenula iz Wuhana prema Hrvatskoj. Inkubacija je 14 dana, nju bi smatrali potpuno zdravom osobom, ali nije prošlo vrijeme od 14 dana. Ona će dva dana biti podvrgnuta zdravstvenom nadzoru. To je genetski test. Ne testiramo ljude koji ne pokazuju znakove. Ona je sada potpuno zdrava, no postupamo s potrebnim mjerama opreza", kazao je ministar zdravstva Vili Beroš dodajući da će ona biti u krugu obitelji.

Beroš je poručio da nema mjesta panici.

Zrakoplov Airbus A280, kojim su iz Wuhana evakuirani europski građani, među kojima i četvero Hrvata, sletio je u zračnu luku vojnoj bazi Istres u blizini Marseillesa.

Video: Predstavljene mjere prevencije širenja koronavirusa

 

Komentara 20

Avatar Bud Humski
Bud Humski
15:02 02.02.2020.

Dva dana karantene je isto kao da puste ljude da idu pravo doma medju svoje obitelji... i zaraze ih sve skupa! Strucnjaci su vec upozorili da ljudi mogu nositi taj virus i do dva tjedna prije nego osjete bilo kakve simptome. Sa takvim mjerama "predostroznosti" jedna epidemija i u Hrvatskoj je vrlo lako moguca.

TK
Ten-kre
15:17 02.02.2020.

2 dana a sumnja se da je netko modificirao virus i da mu je vrijeme inkubacije pomaknuto za još 20 dana. A što je s onima koji su bili s njom u avionu? Bravo stručnjaci.

GR
gragakarlovac
15:21 02.02.2020.

2 dana? Normalne zemlje tjeraju 2 tjedna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije