Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teška nesreća u Zadru

Na pješačkom naletio na dvije 16-godišnjakinje, hitno prevezene u bolnicu

Tragična nesreća u Međimurju
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
10.12.2019.
u 10:01

Obje su od udara pale na kolnik te su vozilom hitne pomoći prevezene u zadarsku Opću bolnicu, gdje su im utvrđene teške ozljede

Dvije 16-godišnjakinje teže su ozlijeđene u ponedjeljak u Zadru kada je na njih na obilježenom pješačkom prijelazu automobilom naletio 71-godišnji vozač, koji je uhićen i kazneno prijavljen.

Zadarska policija u utorak je priopćila da se nesreća dogodila oko 15.50 sati u Splitskoj ulici kada se 71-godišnji vozač pješačkom prijelazu, na kojemu nema semafora, nije približio sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake.

Pritom je prošao pokraj automobila koji je bio zaustavljen ispred pješačkog prijelaza da bi propustio pješake te udario u dvije 16-godišnje pješakinje koje su prelazile cestu.

Obje su od udara pale na kolnik te su vozilom Hitne pomoći prevezene u zadarsku Opću bolnicu, gdje su im utvrđene teške ozljede.

Vozač je uhićen te je zbog sumnje na kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu sinoć uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Ključne riječi

Komentara 14

DD
dr dragon
10:49 10.12.2019.

Prvo i osnovno je naučiti djecu kako se prelazi preko pješačkog!? Staneš i gledaš lijevo i desno ako nema auta ili auto stane tek tada prolaziš. Cure su bile 100% sigurne i u pravu da imaju prednost na pješačkom. Nažalost pješak nilkad nezna kakav vozač sjedi za volanom.

Avatar arba_arba
arba_arba
21:12 10.12.2019.

Na 50% zadarskih pjesaćkih kako vozać ni ne skuzis da je pjesaćki

5S
505.scrtom
11:57 10.12.2019.

Na pješačkom vozač mora stati kada vidi prolaznike, zato i postoji pješački,tako je barem u civiliziranim zemljama ali kod nas u HR svatko zna da je to drugačije..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije