Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
toplinski udar

Na Pirinejskom poluotoku rekordne temperature i do 50°C

'29.07.2013., Zagreb - Visoke temperature u zraku natjerale su mnoge da spas potraze u hladovini ili pod sesirom.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
'Marko Lukunic/PIXSELL'
31.07.2018.
u 17:10

Postoji mogućnost izazivanja požara te se stanovnici pozivaju na oprez

Toplinski val zahvatio je skoro cijelu zemlju. U Grčkoj i Kaliforniji uzrokovao je pojavu velikih požara, a u Japanu su vrućine u 24 sata usmrtile 11 osoba.

Najveći toplinski val stigao je do Pirinejskih poluotoka gdje najavljuju da će drugi tjedan temperature biti rekordno visoke, a mogle bi prijeći i 45°C.

Prognostičari su najavili da se visoke temperature najviše očekuju u dijelovima zapadne Španjolske i u središnjim dijelovima Portugala.

Meteorološka stranica Severe Weather Europe upozorava da zbog visokih temperatura koje će se 'penjati' i do 50°C, postoji mogućnost izazivanja požara te se stanovnici pozivaju na oprez.

>> Pogledajte i galeriju fotografija 'Grčka: Izvučena nova tijela, broj stradalih u požaru porastao na 93'

'29.07.2013., Zagreb - Visoke temperature u zraku natjerale su mnoge da spas potraze u hladovini ili pod sesirom.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
1/13

Komentara 1

Avatar nekakav
nekakav
07:45 01.08.2018.

i onda se netko čudi zašto su nam na policama u dućanima nektarine iz španjolske, jeftine lubenice.. pa šljive, breskve... :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije