Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poduzetni ministar

Na Pašmanu sagradio kuću s tri stana, a sad dva prodaje

hajdas doncic (1)
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
20.10.2012.
u 12:00

Prodajom stanova vratit će investiciju, a ostaje mu 100 kvadrata stana

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić sagradio je kuću s tri stana u mjestu Tkon na otoku Pašmanu. Ukupna površina kuće je 207 četvornih metara. Hajdaš Dončić dva od tri stana u njoj planira prodati, a jedan, površine stotinjak kvadrata, zadržati.

Ministar prometa u Tkonu je kupio zemljište ukupne površine 449 četvornih metara, a u imovinskoj kartici naveo je da taj teren vrijedi 334.000 kuna. Za kupnju zemljišta na Pašmanu i gradnju kuće podigao je lani kredit u iznosu od 96.000 eura s rokom otplate od 20 godina.

Otplata prije roka

– Ne namjeravam kredit vraćati do 2031. godine, mislim ga i prije otplatiti kad prodam dva stana i tako vratim ulaganje – kazao nam je Hajdaš Dončić dodajući da za jedan stan već ima predugovor.

Kuću na moru Hajdaš Dončić nije naveo u svojoj imovinskoj kartici jer je, kaže, njena gradnja počela u ožujku ove godine, a završena je tek nedavno. Stan koji će zadržati za sebe unijet će u imovinsku karticu do kraja godine, nakon što se izradi elaborat o etažiranju i nekretnina upiše u gruntovnicu, što je u skladu sa zakonom.

– Ništa nisam skrivao. Sve je na moje ime, imamo sve potrebne dozvole, platili sam komunalne doprinose – kaže poduzetni Hajdaš Dončić.

Pašman je za svoju kuću na moru odabrao, kaže, slučajno, po preporuci prijateljice, a prvi izbor supruge i njega bio je Murter. No na tom je otoku zemljište skuplje nego na Pašmanu pa su se, kaže, odlučili za jeftiniju varijantu. Četvorni metar zemljišta na tom otoku platili su 100 eura.

Osim nove kuće, odnosno stana u Tkonu, Hajdaš Dončić vlasnik je nekretnina u Humu Zabočkom, i to zgrade s dvorištem vrijedne 100.000 kuna, kuće s dvorištem koji vrijede 500.000 kuna te voćnjaka procijenjenog na 12.000 kuna.

Vlasnik njiva i livada

U Špičkovini ima njivu vrijednu 20.000 kuna, a u Donjoj Stubici suvlasnik je livade vrijedne 80.000 kuna.

Vlasnik je i automobila vrijednog 100.000 kuna. Njegova supruga ima dionice jedne banke vrijedne 600 kuna, a 2006. godine podigla je kredit u iznosu od 65.000 eura s rokom otplate do 2021. godine.

Komentara 62

JU
 JUMPER
12:12 20.10.2012.

. Hajdaš, a zašto nisi rekao da si kuću gradio bez dozvole?

TO
Toni50
12:13 20.10.2012.

Koga to briga ? kako stoji sa novinarima o njima i sucima se priča da su pre bogati tako da su ministri poneki bijeda kada se iskreno gleda !

TO
Toni50
12:10 20.10.2012.

Za kupnju zemljišta na Pašmanu i gradnju kuće podigao je lani kredit u iznosu od 96.000 eura s rokom otplate od 20 godina... Kako vidimo podvala od banaka ne mimoilazi ni ministre računaju ti eure a isplačuju ti kune... Uskokaka te prijevare ne zanimaju ta vrsta kamatarenja Hrvatskog naroda. Polančec ide u zatvor jel je odvjetnika previše platio dobro je da svi ostali ga premalo plačaju !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije