Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RH diskriminirala lezbijku
Povratak na članak

Na ovu presudu pozivat će se gay parovi iz Europe

D. Pajić obratila se sudu u Strasbourgu jer joj je sisačka policija 2011. odbila izdati dozvolu boravka. Žalila se MUP-u te upravnom sudu

Komentari 22

Avatar matalan
matalan
22:44 25.02.2016.

ovo je više nego bolesno, plaćati kazne za perverzne dotepence, jedino ako je u svrhu anataliteta...

VL
Avatar spasoje
spasoje
22:44 25.02.2016.

Na zapadu Đavo radi po svome

VL
Avatar abakus
abakus
22:52 25.02.2016.

Volio bih znati kako bilo koji sud može biti iznad Ustavnog suda naše zemlje? Kako je došlo do toga da tolika prava damo bilo kome? Ne govorim uopće o ovom konkretnom slučaju, potpuno mi je svejedno o čemu je riječ, govorim o principu. Ako je Ustavni sud naše zemlje donio presudu, onda nitko drugi i nikakav drugi sud nema tu više što reći. Koliko vidim, malo pomalo ukida se neovisnost država u ime neke nadvlade i njezinih sudova. Tko nadzire tu nadvladu i te sudove? Ako našim sudovima i našem Ustavnom sudu treba sud viši od njih, po čemu je taj sud EU zaslužio da nad njim ne stoji nitko?

VL
PI
pinkec
23:24 25.02.2016.

Je li jedini uvijet dovoljan za uselenje, ako si lezbijka ili peder? Mozda ima i jos nekih uvijeta, kao na pr. : o ne kaznjavanju, zdravstenom, financijsko stanje, tj. da ne bude na teretu drzave, a ova koja ju poziva,iva, je li ona u radnom odnosu i ima dovoljno prihoda da uzdrzava partnera?

VL
GJ
g.josip2
23:29 25.02.2016.

treba joj platit kaznu darovati joj dijete koje nije sposobna sama da napravi nego jedna siromasna obitelj iz rh koja nema od cega da zivi .Dati njoj i njezinoj prijateljici pravo na sve pa cak i to da one odredjuju ustav u rh .Braco moja mila pa gdje bi nas takvi odveli i ovako nestajemo

VL
Avatar dusko.besenic.3
dusko.besenic.3
04:49 26.02.2016.

Glede homoseksualne problematike,nadam se da nova Vlada više neće trošiti silne novce (koje je bolje da troši u demografsku obnovu nacije!) na financiranje homoseksualnih marševa,ili parada,jer su u biti postigli sve što su željeli,a o ugroženosti prije možemo govoriti mi,heteroseksualni,nego oni. Ako žele paradirati,neka si sami plate organizaciju i redare,a par policajaca da ih prati i u slučaju potrebe kazni zbog nedoličnog ponašanja (ljubljenje na javnom mjestu i "drpanje"),kao što bi kaznili svakog seksualno normalno orijentiranog,i da isključi iz parade one koji ponavljaju prekršaj,i tako zaštiti ljudska prava na dostojanstven život,ogromne većine stanovništva! Što bilo koga briga tko hoće s kime seksati...privatna stvar i nije za javni prostor ! Neki minimum morala mora postojati u javnosti,šta ne?!

VL
Avatar strazar
strazar
03:04 26.02.2016.

Jak obiteljski zivot.

VL
Avatar dusko.besenic.3
dusko.besenic.3
04:34 26.02.2016.

Ovo izgleda kao da je iz neke noćne more! 2011.g. Hrvatska još nije imala zakon o istospolnim zajednicama ili je? Ako nije,onda odbiti tu presudu,a i inače je odbiti ako je žalba odbijena na Ustavnom sudu! Nikakva asocijacija država, kojoj je osnovni motiv ekonomski,NE MOŽE biti iznad pravne volje države članice i iznad volje naroda te države,koji je izabrao svoje najviše pravne organe i institucije! Mogu li tako nametati Britancima svoje nastranosti?! Još nam samo treba da damo "sva ljudska prava" pedofilima i izumrijeti ćemo zbog nastranosti po skraćenom postupku! Još samo da se ugledamo u jednu nordijsku, "visokociviliziranu" zemlju,gdje će za koju godinu puknuti skandal svjetskih razmjera,zbog već sada etablirane nevjerojatne nastranosti,pa i prema djeci, gdje vam državni službenik,po osobnoj procjeni,bez ikakve komisije,može oduzeti dijete bez pravog razloga i dati na odgoj po svom nahođenju,a gle čuda,najčešće tako oduzetu djecu dobijaju nastranjaci...lezbijski, pederski parovi,pa čak i registrirani pedofili ! Siguran put ka urušavanju civilizacije,kakvu smo poznavali,sa nekakvim moralnim načelima i jasnog poimanja šta je normalno,a šta je nastrano t.j. posljedica devijantne psihe.

VL
MA
markovicmario80
06:05 26.02.2016.

Gospodo Petra Maretic Zonka vi nemate pojma sta pisete jer da imate objavili bi vjencani list ove dvije djevojke pa onda nebi bilo problema nek se obitelj sastavi hahaha

VL
DU
Deleted user
08:14 26.02.2016.

Niti jedan jedini zakon niti jedne jedine pravne drzave ne predvidja dozvolu boravka za curu ili decka bez obzira na spol i seksualnu orijentaciju. Prema tome, koji je to kretenizam??? Da se radi o heteroseksualnom paru, ne bi nitko nista rekao, ali ovako: eto "dokaza" o ugrozenosti ah tako jadnih homoseksualaca!!!

VL
Avatar spasoje
spasoje
22:46 25.02.2016.

Gde je sad Papica da zaštiti svoje "stado" od sodimije ?? hahahaha

VL
SU
suncesmokvemaslina
08:47 26.02.2016.

je li to znači da HR mora svima dati dozvolu boravka?? ako ne dobiju dozvolu boravka pozivaju se na ugroženost, ako ne dobiju posao pozivaju se na ugroženost a toliko ljudi bez boravka i posla ,smiješno...

VL
DU
Deleted user
09:47 26.02.2016.

Patite homofobi... Ljubav je ljubav!

VL
KR
krka
08:50 26.02.2016.

Više nego bolesno i ova baba i novinar koji piše o takvim gadarijama! A što je sa 4 milijuna Hrvata koje pljuje svaka fukara kojoj se digne, ponižava ih svakodnevno, diskriminira sve, svakodnevno i na svakome mjestu!

VL
VE
verica2
08:57 26.02.2016.

Trebalo bi vidjeti presudu, ali sve skupa izgleda jezivo. Događaj zbog kojeg Hrvatska treba platiti odštetu i sudske troškove zbio se 2011. godine, dakle puno prije usvajanja Zakona o životnom partnerstvu osoba istog spola. Na temelju čega je lezbijki iz iz BiH trebalo odobriti boravak? Zato jer je rekla da voli "partnericu", da živi s njom? Znamo da se, i kad je riječ o heteroseksualnim partnerima, boravak odobrava bračnom drugu, djetetu........ Po ovoj presudi bi ispalo da imaš pravo na boravak ako izjaviš da s nekim imaš seksualne odnose!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.