Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poginuli na pruzi

Na otočkom groblju na posljednji počinak ispraćeni Nada, Jasna i Robert

sprovod
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
1/9
05.11.2014.
u 16:35

Vraćali su se iz Bošnjaka gdje su posjetili grobove Nadinih roditelja jer Nada je iz tog mjesta

Otok ne pamti kada je više ljudi došlo na pokop kao danas, na mjesnom groblju kada su na posljednji počinak ispraćeni Nada Knežević i njene dvoje djece, Jasna i Robert. Poginuli su u nedjelju na pružnom prijelazu nedaleko od Otoka, na županijskoj cesti Otok – Bošnjaci gdje je na automobil Škodu Fabija kojim je upravljao Zvonko Kovačić, a u kojemu su bili Ante Knežević (44), njegova supruga Nada (43), djeca Jasna (17), Robert (15) i Dino (10), naletjela kompozicija teretnog vlaka.

Vraćali su se iz Bošnjaka gdje su posjetili grobove Nadinih roditelja jer je Nada iz tog mjesta. Poginuo je i vozač za kojeg Otočani kažu da je svakodnevno nekoliko puta prelazio preko tog željezničkog prijelaza na kojemu je do sada poginulo čak petero ljudi. Četvero samo u jednom danu, u jednom trenutku. Kovačić je u blizini, u šumi je imao stan-salaš u koji je svakodnevno dolazio i znao je svaki djelić puta, ali i šume koja se proteže uz prugu i zaklinje vidik na prugu kada se ide iz smjera Bošnjaka. Tu ga je često viđao i Martin Grgić koji stanuje u blizini i koji je prvi dotrčao kada je čuo strahovit udarac kojim je Škoda Fabija odbačena i okrenuta na krov.

Prvi je došao i u smrskanom vozilu prepoznao Zvonka, a potom i ostale. Pozvao je hitnu i policiju i koliko je mogao, pomagao izvući ranjene i poginule. Ubrzo je došlo puno prijatelja i poznanika poginulih i ozlijeđenih, ali nisu mogli ni u čemu pomoći već samo nijemo gledati. Pogrebni obred vodio je otočki župnik, velečasni, koje slučajnosti, Antun Knežević, a učenici prvog i četvrtog razreda Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca u Vinkovcima, koje su pohađali Robert i Jasna, iza njihovih bijelih lijesova nosili su u rukama bijele ruže koje su položili na grob i nad otvorenim grobovima pročitali sastave o njima. Prolazeći pognutih glava, Otočani su tiho govorili kako takve tragedije mjesto ne pamti i svi su ljutiti na HŽ koji nije postavio branike ili barem zvučne signale na cestovno-željeznički prijelaz jer da je tako bilo, tragedija se ne bi dogodila. Gradonačelnik Josip Šarić koji je također nazočio pokopu jer su mu Kneževići rodbina, kaže kako već deset godina piše HŽ-u i upozorava na potrebu boljeg osiguranja tog, ali i druga dva željeznička prijelaza u Otoku, no bez uspjeha. Zvonka Kovačića (47) i Antu Kneževića (44) Otočani znaju kao dobre prijatelje, zajedno su krenuli u obranu, zajedno bili na položajima, obojica su branitelji, a zajedno su išli i u šumu u "kirijanje", izvlačenje ogrjevnog drveta iz šume.

>> Gradonačelnik će pojasniti što je Otok poduzeo u vezi pružnog prijelaza

>> Nove ograde i signalizacija u Osječkoj ulici

Komentara 2

71
7121
18:16 05.11.2014.

"tragedija se ne bi dogodila". I što da postave branike? Opet će se nać neki majmun koja će ih ić zaobilazit i podletit će pod vlak. Počivali u miru

Avatar Ada
Ada
18:02 05.11.2014.

Prestrašno! Počivali u miru Božjem!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije