Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sutra u 11 sati

Na osječki Pride dolazi ministar Vrdoljak, gradonačelnik Vrkić ne

Gay Pride
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
05.09.2014.
u 14:57

Uz potpredsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka, osječku Povorku ponosa svojim će dolaskom podržati i članovi te predsjednik HNS-a Osječko-baranjske županije Stjepan Čuraj.

Prvi osječki Pride, koji će se održati sutra, podržat će svojim dolaskom i potpredsjednik HNS-a i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak. Na taj način HNS, poručuju, još jednom podsjeća i staje iza temeljnih vrijednosti koje zagovara, a to je borba za građansku jednakost i borba protiv diskriminacije ljudi temeljem njihove rasne i etničke pripadnosti, izbora životnog stila i bilo kojeg drugog kriterija po kojem bi se bilo koga moglo diskriminirati.

– Vlada je učinila velik korak na tom putu nedavno donesenim Zakonom o životnom partnerstvu. HNS je na tome inzistirao i zalagao se za njega već dugi niz godina. S ponosom idem u svoj Osijek poslati poruku i stati iza svih vrijednosti koje branimo već tolike godine – poručio je Vrdoljak.

Uz potpredsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka, osječku Povorku ponosa svojim će dolaskom podržati i članovi te predsjednik HNS-a Osječko-baranjske županije Stjepan Čuraj.

Vrkić: Nemam potrebu šetnjom s njima dokazivati da sam tolerantan

Članovi Organizacijskog odbora Osijek Pridea koji započinje sutra u 11 sati u središtu grada, posjetili su danas gradonačelnika Osijeka Ivicu Vrkića koji ipak neće sudjelovati u povorci ponosa. – Službeno podržavam održavanje Osijek Pridea. Privatno, ja sam odgajan na način da sam sa sobom imam dvojbi. Konzervativan sam i nemam potrebe dokazivati da sam čovjek tolerancije i dijaloga ako idem s njima u šetnju, rekao je Vrkić dodajući da će službeno ispred grada Osijeka sigurno netko biti dio povorke ponosa, ali da se još uvijek ne zna tko.

Gradska uprava je održavanje Osijek Pridea podržala sa 5000 kuna. U povorci ponosa neće biti niti predsjednik Gradskog vijeća Ante Đapić koji svoj nedolazak još ranije  opravdao činjenicom što je još uvijek na godišnjem odmoru i da je u vrijeme održavanja povorke ponosa izvan Osijeka.

>> U subotu u Osijeku prva Parada ponosa

Komentara 14

OS
osica
15:23 05.09.2014.

Eto Vrdoljaka, bit će stranih ulaganja.

AN
ANM
15:55 05.09.2014.

A šta ostatak vlade i predcednik su bili zauzeti?

BF
brkonja fra brkati
16:32 05.09.2014.

To je HNS-ovo biračko tijelo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije