Naslovnica Vijesti Hrvatska

Na osječki Pride dolazi ministar Vrdoljak, gradonačelnik Vrkić ne

Uz potpredsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka, osječku Povorku ponosa svojim će dolaskom podržati i članovi te predsjednik HNS-a Osječko-baranjske županije Stjepan Čuraj.
05. rujna 2014. u 14:57 14 komentara 706 prikaza
Gay Pride
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

Prvi osječki Pride, koji će se održati sutra, podržat će svojim dolaskom i potpredsjednik HNS-a i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak. Na taj način HNS, poručuju, još jednom podsjeća i staje iza temeljnih vrijednosti koje zagovara, a to je borba za građansku jednakost i borba protiv diskriminacije ljudi temeljem njihove rasne i etničke pripadnosti, izbora životnog stila i bilo kojeg drugog kriterija po kojem bi se bilo koga moglo diskriminirati.

– Vlada je učinila velik korak na tom putu nedavno donesenim Zakonom o životnom partnerstvu. HNS je na tome inzistirao i zalagao se za njega već dugi niz godina. S ponosom idem u svoj Osijek poslati poruku i stati iza svih vrijednosti koje branimo već tolike godine – poručio je Vrdoljak.

Uz potpredsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka, osječku Povorku ponosa svojim će dolaskom podržati i članovi te predsjednik HNS-a Osječko-baranjske županije Stjepan Čuraj.

Vrkić: Nemam potrebu šetnjom s njima dokazivati da sam tolerantan

Članovi Organizacijskog odbora Osijek Pridea koji započinje sutra u 11 sati u središtu grada, posjetili su danas gradonačelnika Osijeka Ivicu Vrkića koji ipak neće sudjelovati u povorci ponosa. – Službeno podržavam održavanje Osijek Pridea. Privatno, ja sam odgajan na način da sam sa sobom imam dvojbi. Konzervativan sam i nemam potrebe dokazivati da sam čovjek tolerancije i dijaloga ako idem s njima u šetnju, rekao je Vrkić dodajući da će službeno ispred grada Osijeka sigurno netko biti dio povorke ponosa, ali da se još uvijek ne zna tko.

Gradska uprava je održavanje Osijek Pridea podržala sa 5000 kuna. U povorci ponosa neće biti niti predsjednik Gradskog vijeća Ante Đapić koji svoj nedolazak još ranije  opravdao činjenicom što je još uvijek na godišnjem odmoru i da je u vrijeme održavanja povorke ponosa izvan Osijeka.

>> U subotu u Osijeku prva Parada ponosa

Vrtovi Hrvatske
Vrtovi Hrvatske
100% domaće voće i povrće sad je svima dostupno!

A1 izdvaja za Vas