Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raznijeli joj auto

Na Malti ubijena novinarka koja je smetala mafiji, ali i vlastima

ubijena novinarka Daphne Caruana Galizia
Foto: Reuters/Pixsell
1/8
17.10.2017.
u 11:03

Novinarka Daphne Caruana Galizia otkrila je aferu Panama Papers, a jučer je ubijena nedaleko od svoje kuće

Novinarka Daphne Caruana Galizia, koja je otkrila aferu Panama Papers, na Malti je ubijena jučer u eksploziji autobombe u blizini svoje kuće, piše Guardian.

Novinarka je preminula kada je njezin automobil, Peugeot 108, eksplodirao nakon aktiviranja bombe, a eksplozija je bila toliko jaka da su dijelovi vozila odletjeli do obližnjeg polja.

Daphne Caruana Galizia pisala je blog koji su stanovnici Malte pratili više nego ostale medije u državi, a smetala je kako vlastima tako i pripadnicima mafije.

ubijena novinarka Daphne Caruana Galizia
1/8

Prema njezinim najnovijim otkrićima, premijer Malte Joseph Muscat sa svoja najbliža dva suradnika bio je umiješan u rad takozvanih offshore tvrtki i prodaju putovnica Malte, a spominju se i uplate vlade Azerbejdžana.

Zasad nitko nije preuzeo odgovornost za njezinu smrt, a predsjednica Malte Marie-Louise Coleiro Preca pozvala je na mir.

– Svi znaju da je Galizia bila oštra kritičarka, koliko politički tako i osobno, ali nitko ne može opravdati ovakav barbarski čin – rekla je ona.

Prema pisanju lokalnih medija, ubijena novinarka prije 15 dana policiji je prijavila prijetnje smrću. Svoj posljednji članak na blogu je objavila jučer u 14.35 sati, a ubijena je u eksploziji koja se dogodila nešto poslije 15 sati.

Komentara 7

DJ
djakputnik
12:34 17.10.2017.

Smetala mafiji ali i vlastima. Pa nije li to isto? Barem u Hrvatskoj?

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
12:21 17.10.2017.

nisu djelovi odletjeli u obližnje polje nego cijeli auto, očito ekipa nije šparala na eksplozivu. Trenutna smrt, R.I.P.

KA
KaraMarko
12:42 17.10.2017.

Boze na kaj lici ova EU

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije