Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobre vijesti

Na ličkim cestama manje prometnih nesreća nego lani

sudar
Arhiva VL
15.04.2010.
u 08:49

Tijekom mjeseca ožujka ove godine nije evidentirana niti jedna prometna nesreća s poginulim osobama, kao i u isto vrijeme lani.

GOSPIĆ – Na cestama Ličko-senjske županije rezultati u sigurnosti prometa sve su bolji. Potvrđuju to podaci koje je s ponosom predstavio načelnik PU ličko-senjske Željko Jurković.

U ožujku ove godine evidentirano je 47 prometnih nesreća (lani u isto vrijeme 60), što predstavlja smanjenje za 13 prometnih nesreća ili 21,67 posto.

Tijekom ožujka nije evidentirana niti jedna prometna nesreća s poginulim osobama, kao i u istom periodu lani. Evidentirano je osam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama (2009. godine 11), što predstavlja smanjenje od 27,27 posto.

U prometnim nesrećama sudjelovalo je 80 osoba, od čega su tri osobe bile alkoholizirane. Lani je od 111 sudionika 13 bilo alkoholiziranih. Prema vrstama prometnih nesreća, najviše je evidentirano slijetanja vozila s ceste.

Kao greška u najviše slučajeva pojavljuje se neprilagođena brzina uvjetima na kolniku, u 25 prometnih nesreća, i nepropisna vožnja unazad - 5 prometnih nesreća.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije