Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije ozlijeđen

Na Kosovu ubijen pripadnik Eulexa, u vozilu bio i Hrvat

Kosovo
DPA/PIXSELL
Autori: mf/ VLM, i.kri/VLM
19.09.2013.
u 20:03

Na njihovo vozilo otvorena je rafalna paljba, a ubijeni policajac pogođen je u glavu i trbuh.

Jutros je kod Zvečana, na sjeveru Kosova, gdje su Srbi većinski narod, ubijen jedan pripadnik Eulexa, a trojica su ozlijeđena, piše B92. Na njihova vozilo otvorena je rafalna paljba, a ubijeni policajac pogođen je u glavu i trbuh.

Voditelj misije EULEX-a Bernd Borchardt u svojem priopćenju je napisao da su oko 7,30 sati napadnuta dva vozila u kojima je bilo šest pripadnika EULEX-a, a među njima je bio i jedan Hrvat. Prema informacijama srpskih medija, hrvatski pripadnik EULEX-a nije među ranjenima.

Glasnogovornica Eulexa Irinina Gudeljević potvrdila je Tanjugu da se izgred dogodio jutros na sjeveru Kosova kraj Zvečana, ali nije mogla iznositi druge pojedinosti. Kako Tanjug doznaje, na vozilo Eulexa otvorena je vatra na cesti Kosovska Mitrovica – Jarinje. Na mjestu odakle je otvorena vatra pronađene su čahure. Jarinje je granični prijelaz između Srbije i Kosova, a Eulexovim vozilima na posao se prevoze kosovski carinici i policajci što tamošnjim Srbima smeta jer ne priznaju kosovsku vlast pa su zbog tih prijevoza i prije postavljali barikade na prometnicama.

>> 'Naši vojnici i policajci doprinijeli su demokratskom razvoju Kosova'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije