Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fascinacija jadranom

Na Korčulu po kulturu, do Visa u paru, a na Pag zbog zabave

\'02.07.2010., Zrce, Novalja, Pag - Na Plazi Zrce u klubu Aquarius i Papaya zahuktala se sezona. Luda ljetna zabava. Photo: Zeljko Mrsic/PIXSELL\'
Foto: Željko Mršić/PIXSELL
1/3
04.05.2012.
u 14:00

Hrvatska obala osvaja šarmom, a posebno otoci koje je za Guardian opisao britanski književnik i putopisac James Hopkin

Koliko nam je važno što o našoj turističkoj ponudi pišu i govore stranci svjedoči i podatak o masovnom dijeljenu linka na emisiju Anthonyja Bourdaina na Travel Chanelu. Bourdain je obišao dobar dio, no ne i cijelu hrvatsku obalu, te unutrašnjost Istre i na licu mjesta se uvjerio što se radi, kako se živi i priprema hrana. No Bourdain, pisac i putnik svjetskog kalibra, nije jedini koji je opisao dušu Hrvatske prije turističke invazije.

Književnik, novinar i putopisac James Hopkin za britanski je Guardian i BBC Hrvatsku predstavio pričom o otocima. Tradicionalno odredište Britanaca, Vis, James Hopkin opisao je kao romantično utočište netaknutih osamljenih zaljeva, idealno za odmor u paru. Oduševljen je mediteranskim kulturama te izvrsnom hranom. Na Korčuli, otoku i gradu s ostacima grčke i rimske povijesti, oduševljeni će biti tragači za kulturnim znamenitostima. Posebno ga se dojmio entuzijazam domaćina koji njeguju višestoljetnu tradiciju viteških igara – morešku.

Ljubiteljima opuštanja i šetnji Hopkin preporučuje Mali Lošinj, otok vitalnosti, te 200 kilometara šetnica na pet otoka.

– Dobra zabava čeka na Hvaru, gradiću nasmijanih i ljubaznih stanovnika potpuno predanih turizmu – kaže Hopkin. Preporuku završava Pagom, otokom špilja, sira, janjetine, čipke i soli.

Komentara 3

BO
boston
14:16 04.05.2012.

Dalmacija........ Kad bi se mogao ponovo rodit, zelio bi da sam Dalmatinac !!

AF
afer
17:27 04.05.2012.

04.05.2012. u 14:16h boston je napisao/la: Dalmacija........ Kad bi se mogao ponovo rodit, zelio bi da sam Dalmatinac !! +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Nemoj…. Dalmacija je jedno a Dalmatinac drugo; on je predmet zahebancije, lančića na vratu i konobarenja na odrođeno vrijeme, svakoako koji dođe ostavi svoje g***no za počistiti ga i govori \'\'blago vama u kojem raju živite\'\'.

AB
A.B.
21:21 04.05.2012.

bio sam stvarno na puno lokacija po svijetu sto se tice mora.... ali nase je majke mi nalijepse! :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije