Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donosi ekonomsku korist
Povratak na članak

Na korak do Schengena: O Hrvatskoj će odlučiti Nijemci i Francuzi, a ne Slovenija

Očekuje se da Hrvatska od Europske komisije dobije zeleno svjetlo koje znači da su ispunjeni svi tehnički uvjeti za Schengen, nakon čega slijedi politička odluka svih članica

Komentari 114

VO
volina
12:39 10.08.2019.

Ja se kladim na Slovence i njihovu blokadu jer ćemo im uzeti dobar kolač iz EU.

VL
Avatar comparator
comparator
12:45 10.08.2019.

Ili jesmo u Evropi ili nismo . Ovakvo izoliranje Hrvatske ide jedino na ruku Slovencima koji nas mogu na taj način samo više ugrožavati u turističkoj špici . Kad jednom uđemo sve se mijenja i cijeli osjećaj nekakve zatvorenosti prestaje.. Dakle stvarno smo priznata punopravna članica koja još samo unutar sebe mora poraditi na svojoj suverenosti.

VL
ST
stefj
12:20 10.08.2019.

Uglavnom, ulazak Hrvatske u Schengen je političko, a ne sigurnosno-pravno pitanje što zapravo Schengen i predstavlja. Tako da nema nikakve veze da li poštujemo pravila Schengena ili ne, već sve ovisi o političkom trenutku i partikularnim interesima pojedinih država... Zato EU i tone, te nikada neće doseći SAD ili Aziju. Puno sitnih političkih interesa, velika birokracija, prenormirano tržište, prejaka socijala... Sve to uništava EU i čini da zaostaje za svijetom...

VL
TT
TTjac
12:41 10.08.2019.

Preglup članak, a uz to i neistinit. Jadnog li novinarstva.

VL
SC
schwertransport
12:31 10.08.2019.

Super, znaci i mi cemo dobiti zicu pa da ogradimo lijepu nasu!?

VL
Avatar Viktor999
Viktor999
14:11 10.08.2019.

To što granice između nekadašnjih republika ex yu nisu do kraja definirane možemo zahvaliti isključivo komunističkoj bandi koja ih je i krojila-ni to nisu bili u stanju napraviti kako treba i do kraja

VL
EU
EURUSD
15:33 10.08.2019.

Osobno bih volio da udjemo u sengen, ali kad vidim kakva smo drzava, ne bih nas ni ja pustio.

VL
EU
EURUSD
15:33 10.08.2019.

Osobno bih volio da udjemo u sengen, ali kad vidim kakva smo drzava, ne bih nas ni ja pustio.

VL
Avatar Olujni
Olujni
18:47 10.08.2019.

Vas nitko na karti EU ne moze niti pronaci i nista vas se nece! niti pitati!

VL
Avatar 2222
2222
17:55 10.08.2019.

Slovenci ni sami neznaju da sami sebe unistavaju stime natezanjima ullazi ili ne Hrvatska u Schengenski prostor.To im nece uspijeti jer znamo od kud vijetar puse a svijesni su i u E.U. za sloveniju je bolje da ne spijunira za za rusiju vec da pocme funkcionirati na temeljima zakona E.U.

VL
AN
anthropos
16:13 10.08.2019.

Slovenci jako dobro rade svoj posao, osiguravaju granicu kako misle da je najbolje. Tko zna kako se to radi na našoj istočnoj granici...

VL
GU
Gumbar136
12:44 10.08.2019.

o Hrvatskoj odlučujemo mi Hrvati.

VL
Avatar Bongozg
Bongozg
13:13 10.08.2019.

puno teksta, a malo konkretnog. idemo redom 1) kolika krivica je na Milanovicevoj vladi kasnjenje u primjeni tehnickih zahtjeva za Schengen? po mom, iznimno puno, pogotovo, jer je on u to vrijeme govorio da smo spremni.. 2) sto je sa stavom da za ulazak u Schengen vise ne treba pristanak svih clanica, odnosno da se odustaje od politickog pitanja? jer, ako se na Rumunjsku i dalje odlucuje primjeniti politicki kriterij, onda je moguce da ce ostati i za nas (na zalost). 3) koliku ulogu bi igrala odluka Europskog suda vezano za arbitrazu izmedju RH i Slo granice? 4) kada se ocekuje konacan odgovor o tome da li smo prosli sve tehnicke zahtjeve, a ne kao do sada da se barata sa osjecajima i raznim floskulama? 5) kako izgleda neki hodogram primitka u Schengen? da li se odmah uklanjaju granicni prijelazi ili u nekom roku? itd itd..

VL
AN
androandro
15:14 10.08.2019.

Ne razumijem taj naslov. Koliko znam sve clanice EU moraju biti saglasne, da se Hrvatska primi u Schengen. A ne znam ima li uopste izgleda, da Slovenija pristane na to. Veoma bih se zacudio. Slovenija je vec vise puta ispala naivna i popustala Hrvatskoj, jer joj je vjerovala na danu rijec pa i na podpisanj ugovor. A Hrvatska ju je svaki put izigrala. Cisto sumnjam, da ce Slovenci opet napraviti istu glupost. Postoje male sanse, jer bi sa ulazom Hrvatske u Schengen i Slovenija profitirala. Ali biraci u Sloveniji ne bi nikada oprostili svojoj vladi, da pristane na to. Zato se to nece desiti. Zanimljivo je zapravo, da je Hrvatska arbitraznom odlukom vise dobila nego Slovenija. Ali zbog nekih bezveznih principa ne pristaje na nju. A sada ce Slovenija blokirati ulazak Hrvatske u Schengen, iako bi to trebalo biti u njezinom interesu. Da se kladimo, ja bih se kladio 90/10 na Sloveniju.

VL
UV
ulises15g_v193p
18:29 10.08.2019.

svatko normalan zna da je to velika pobjeda slovenije ili najveci poraz hrvatske gubimo svuda....Nece Hrvatka , dobit Eure iz bilo kakvih fondova...., nece u u Schengen, ...OECD,.... i niti ikada preuzeti Euro dok ne riješi granicno pitane sa ostalimalim susjedima .....

VL
Avatar zrakomlat59
zrakomlat59
13:59 10.08.2019.

Zanimljivo je da oni što svaki dan pričaju o globalnom zatopljenju i zagađenju evo pričaju i o Shengenu. Tu smo gdje smo upravo zahvaljujući bespotrebnim putovanjima i trgovini raznim robama koje su se ranije proizvodile tu negdje u blizini.

VL
9M
9mktgc28f
14:50 10.08.2019.

Naslov......O Hrvatskoj će odlučiti Nijemci i Francuzi, a ne Slovenija = FAKE NEWS i obicna laz...O Hrvatskoj će odlučiti sve clanice EU-a, ako jedna (1) bude protiv, ulazak Hrvatske ide na ispit !!!!

VL
Avatar Zoqavo
Zoqavo
19:06 10.08.2019.

dok je u tom europarlamentu kradezenjara dubravka koja, i nezna da postoji slovenija, dotle će maltiti praznu slamu. ......Slovenija sigurno neće pustiti Hrvatsku ne samo zbog granice nego i zbog tisućitih policajaca koji bi ostali bez posla u slučaju da Hrvatska udje u šengen......Slovenija ce nas blokirati i ako ne prihvatimo njihovu arbitrazu.

VL
HE
hr.eu
20:21 10.08.2019.

Slovenija ima pravo blokade i ucjenjivati jer joj to omogućuje EU pravilo da sve SVI moraju suglasiti (u ovoj slučaju nečasnih namjera, otimačina hrvatskog mora). Zašto Hrvatska, koja ima isto pravo blokade, to ne koristi prema daleko ljućem i pokvarenijem neprijatelju - Srbiji - s kojim ima more neraščišćenih računa odgovor je u tzv. hrvatskoj vladi kojom izvjesno je upravlja Beograd jer je HDZ-u najvažnija fotelja koju im čuva Pupovac rukama u Saboru a zauzvrat HDZ ne uvjetuje Srbiji NIŠTA od hrvatskih naciocionalnih interesa. Dakle važnije su HDZovcima fotelje nego hrvatski državi interesi.

VL
AL
AlicaUZemljiCuda
18:15 10.08.2019.

Uvijek krivi samo Slovenci. Hrvatska ima veliku amneziju o tome tko je sve blokirao njezin pristup prema EU. Carla del Ponte i Haaški sud - Ante Gotovina. Velika Britanija, Danska, Belgija,Finska i Nizozemska - topnički dnevnici i blokada poglavja pravosuđa...

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.