Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
evakuacija

'Nemojte se inatiti, jer nismo jači od prirode'

Jelić i Franković
Foto: Dominik Grgurić/Pixsell
1/10
13.09.2014.
u 13:05

Kritično je u Pokupskoj Dolini, Gornjem Mekušju, Mostanju, Turnju, Maloj Švarči i Logorištu

- Spremni smo za evakuaciju 2000 stanovnika, ali situacija na terenu zasad je takva da oni idu na više katove i nadaju se da će tako izdržati 48 sati. Međutim, pozivamo sve da slušaju upute zapovjednika i policije na terenu. Nakon 19 sati evakuacija neće biti moguća zbog mraka, osim u hitnim situacijama. Nemojte se inatiti, jer nismo jači od prirode - apelirali su županijski vatrogasni zapovjednik Goran Franković i gradonačelnik Karlovca Damir Jelić, govoreći o najnovijoj situaciju na poplavljenim područjima.

Kritično je u Pokupskoj Dolini, Gornjem Mekušju, Mostanju, Turnju, Maloj Švarči i Logorištu. Kako su izvijestili očekuju se dva vodena vala, zbog kojeg će Korana još narasti za 40-ak, a Kupa dvadeset centimetara. Karlovac i okolna naselja  brani više od tisuću pripadnika JVP-a, DVD-a, HGSS-a, HV-a, Crvenog križa, policije, kao i brojni volonteri. Spremni su i pripadnici specijalne policije. U karlovačkom naselju Rakovac gradi se zečji nasip u dužini od 1200 metara da bi se spriječilo izlijevanje Korane u središte grada. O snazi Korane, koja nikada nije tolika, govori i podatak da je njezin vodostaj u Veljunu, kod Slunja 60-ak centimetara viši od prosjeka, što se ne pamti u stoljetnim mjerenjima.  

Osim poziva svima da se uključe u obranu Karlovca, građani se pozivaju i da pomognu donacijom pitke vode u bocama, za one koji će biti evakuirani, kao i za one koji rade na nasipima, a mogu je  donijeti u prostor Crvenog križa u Smičiklasovoj 21.  

Iz područnog Ureda za zaštitu i spašavanje upozoravaju stanovnike na na poplavljenom području koji se koristi vodom iz izvora i bunara da nije zdravstveno ispravna i da je treba prokuhavati. Istovremeno iz gradske tvrtke Vodovod i kanalizacija potvrđuju da je voda u gradskom vodovodu zdravstveno ispravna, a kontinuirano se prati stanje i uzimaju uzorci vode za laboratorijsku analizu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije