Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIŠE OD 1000 SUDIONIKA

Na Karlovačkom ceneru trkači iz cijelog svijeta

Održan 8. Heineken Karlovački cener, cestovna utrka središtem grada
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/3
10.06.2021.
u 10:14

Počinje prva i jedina utrka u Hrvatskoj koja je u kalendaru Svjetske atletske federacije

U Karlovcu danas počinje Heineken 0.0 Karlovački cener, prva i jedina utrka u Hrvatskoj s World Athletics Label Road Race statusom, koja se nalazi u kalendaru Svjetske atletske federacije. Osim toga, sudjelovanjem na elitnoj utrci Karlovačkog cenera moguće je plasirati se na svjetska natjecanja poput Olimpijskih igara. Robert Franjković iz Atletskog kluba Maraton 2000, kao glavni organizator, najavio je utrku u kojoj je najveća novost promjena lokacije starta i rute utrke. Zbog radova u Zvijezdi start je, umjesto s Trga bana J. Jelačića, premješten kod Sportske dvorane na Rakovcu.

Utrka i u čast Karlovca

– I ova će staza biti brza i atraktivna, o tome smo vodili računa s obzirom na to da vjerujemo kako trkači u Karlovac dolaze s idejom da obore osobni rekord, ali i da uživaju u Karlovcu i da se dobro zabave – kazao je R. Franjković.

Za ovogodišnje izdanje pristigao je velik broj prijava, a priliku za trčanje izazovnih 10 kilometara na glavnoj, štafetnoj i elitnoj utrci dobilo je 1000 trkača. Danas u 18.30 sati kreće Karlovačka milja; utrka u čast rođendana grada Karlovca čija dužina simbolično iznosi 1579 metara, što označava godinu nastanka grada. Odmah nakon toga, održat će se i dječja utrka u 19 sati koju će na Vunskom polju trčati vrtićka djeca i osnovnoškolci od 1. do 6.razreda. Dan poslije, 11. lipnja, bit će održana glavna, štafetna i elitna utrka Karlovačkog cenera, za koje će mjesto okupljanja, odnosno start, biti kod Sportske dvorane Mladost.

Elitna utrka započet će u petak u 19.30 sati, nakon nje slijede glavna utrka u 20.30 sati te štafetna utrka koja je podijeljena u nekoliko kategorija: mušku, žensku i dvije mješovite – objašnjavaju organizatori.

Karlovački cener ugostit će sudionike i ljubitelje ovog sporta iz raznih zemalja svijeta kao što su susjedne Slovenija i Mađarska, a dolaze i trkači iz Kenije, Etiopije, Danske, Francuske te Austrije. Mnogi prijavljeni rekreativci trčat će glavnu i štafetnu utrku, dok će oni najbolji trčati jedinu elitnu utrku u Hrvatskoj. Riječ je o utrci u kojoj sudionici svoje mjesto osiguravaju na temelju prethodno ostvarenih rezultata.

Cener je poznat po rušenju rekorda pa se i ovaj put očekuje da će mnogi pokušati istrčati najbrže vrijeme staze. Favorit je u ženskoj kategoriji Etiopljanka Likina Amebaw, pobjednica ovogodišnjeg crossa u Portugalu, odnosno pobjednici jednog od tri internacionalna crossa, koji također imaju World Athletics road label status.

Hrvatski trkači

 Karlovačku milju trčat će i hrvatski trkač Bruno Belčić koji je nedavno pobijedio na Prvenstvu Hrvatske u kategoriji 3000 metara sa zaprekama, a možda i naša olimpijka Bojana Bjeljac, koja je prošlog vikenda na Prvenstvu Hrvatske u Karlovcu pobijedila na 3000 i 5000 metara. Organizatori poručuju da svi sudionici utrke koji nisu podignuli startne pakete u Zagrebu, to mogu učiniti danas i sutra ispred Sportske dvorane Mladost u Karlovcu od 15 sati. Grad Karlovac je suorganizator utrke, a jedan od sponzora je i Aquatika. U petak nakon svih utrka koncert će u Karlovcu održati Davorin Bogović i grupa Novi retro.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije