Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plitvički maraton

Na jubilarnom Plitvičkom maratonu preko 1300 trkača

MARATON
Marko Čuljat
03.06.2010.
u 14:30

- Do kraja svibnja zaprimili smo 1311 prijava maratonaca što je za 30 posto više nego prošle godine. Prijave su stigle iz Hrvatske i još 20 država iz cijeloga svijeta – kazala je glasnogovornica NP Plitvička jezera.

PLITVIČKA JEZERA – Opsežne pripreme za subotnji start jubilarnog 25. po redu Plitvičkog maratona su gotove. Još se uvijek primaju prijave u nekoliko disciplina.

- Do kraja svibnja zaprimili smo 1311 prijava maratonaca što je za 30 posto više nego prošle godine. Prijave su stigle iz Hrvatske i još 20 država iz cijeloga svijeta – kaže mr. sc. Vlatka Ružić, glasnogovornica NP Plitvička jezera.

Po prvi puta japanska televizija TBS-V je generalni medijski i financijski pokrovitelj Plitvičkog maratona. Na maratonu se u subotu očekuje i Yoshio Tamura, japanski veleposlanik u Hrvatskoj. Inače, na Plitvicama je svake godine sve više i više japanskih turista.

Plitvički maraton je i pojedinačno prvenstvo Hrvatske u muškoj i ženskoj konkurenciji. Osobama značajnim za organizaciju Maratona ove će se godine dodijeliti posebna priznanja i to, posthumno, sportskom novinaru rođenom u Gospiću, Žarku Sušiću, za izniman doprinos razvoju i medijskoj promidžbi Plitvičkog maratona, Atletskom klubu Veteran iz Zagreba, za pomoć pri osnivanju Maratona i doprinos u razvoju i Ivanu Tekliću, za doprinos razvoju Plitvičkog maratona.

Sve je počelo daleke 1981. pod pokroviteljstvom nekadašnje revije Vikend kada je bilo samo 165 trkača.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar punkufer
punkufer
20:25 03.06.2010.

Dobro da ste napisali kad je maraton...

OB
-obrisani-
02:18 04.06.2010.

uh

OB
-obrisani-
09:45 26.08.2010.

da.... uh

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije