Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poziv prijatelja

Na Jakovčićevoj listi za Europski parlament i liječnica Nela Sršen

Jakovčićevi kandidiati za europarlament (1)
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
08.03.2013.
u 14:17

Počasna sam konzulica u Italiji te kroz to i liječnički posao dolazim u kontakt s talijanskim europarlamentarcima. Svojim iskustvom i znanjem namjeravam pomoći Hrvatskoj - kazala je Sršen

Liječnica Nela Sršen, Vlasta Piližota, sveučilišna profesorica iz Osijeka, Nikola Lunić, predsjednik Srpskog privrednog društva Privrednik i Nikola Ivanić na listi Ivana Jakovčića natjecat će se za Europski parlament. Danas ih je Jakovčić predstavio u Europskom domu, a ostalih sedam ljudi predstavit će 21. ožujka, prvog dana proljeća, s programom. Na listi će biti jednak broj žena i muškaraca, a Jakovčić se za euroizbore odlučio ići s nezavisnom listom jer je njegov IDS regionalna stranka, a on će na listi imati ljude iz cijele Hrvatske. Kao okosnicu svog programa Jakovčić je istaknuo implementaciju Dunavske strategije i prihvaćanje Jadransko.jonske strategije koju je on predložio EU. N. Sršen, liječnica koja živi u Padovi, kazala je da se listi priključila na poziv prijatelja Jakovčića te da godinama prati poteškoće u kojima se našla EU.

- Počasna sam konzulica u Italiji te kroz to i liječnički posao dolazim u kontakt s talijanskim europarlamentarcima. Svojim iskustvom i znanjem namjeravam pomoći Hrvatskoj - kazala je Sršen. Za razliku od Nele Sršen, Jakovčić je Vlastu Piližotu pozvao iako je nije poznavao. Ona je istaknula da predaje na Prehrambeno-biotehničkom fakultetu u Osijeku, da je u tri (od toga dva ratna) mandata bila dekanica te je 2007. i 2008. bila članica komiteta za istraživanja u poljoprivredi EU. N. Lunić je kazao da želi da se model uspjeha koji je Jakovčić uveo u Istri proširi čitavom zemljom te da se Kordun i Banija moraju iskoristiti za eko-privredu novcem iz strukturnih fondova EU. N. Ivanić izračunao je da više od pedeset posto glasova se raspršuje jer ne pripadaju nijednoj od dvije najjače političke opcije te nije pravedno da nas u Europi zastupaju predstavnici iz dvije stranke.

>>Frontmen grupe Atomsko sklonište želi u Europarlament

Komentara 4

Avatar babas
babas
16:11 08.03.2013.

Medel uspjeha u Istri je već proširen u cjeloj zemlji. Jeftino kupi,urbaniziraj i skupo prodaj! Ili prodaj jeftino općinsko ili državno zemljište,pa urbaniziraj uz dobar postotak!

DU
Deleted user
22:12 08.03.2013.

svaka čast jakovčiću oko sebe si okupio eminentnu ekipu stručnih ljudi

OG
Oger
17:49 08.03.2013.

08.03.2013. u 14:46h treble je napisao/la: sramota koje uhljebljivanje. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ I sta sad? Da Hrvatska ne posalje nikakve predstavnike u EParlament?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije