Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TURIZAM NA KOLJENIMA

Na Hvaru samo 66 turista, a lani u ovo vrijeme 4588: 'Stanje je katastrofalno'

Foto: Vilma Matulic/PIXSELL
1/3
30.06.2020.
u 16:39

Hvar za sada bilježi pad od 96 posto dolazaka turista

Brojke su katastrofalne, nikada u povijesti hvarskog turizma Grad Hvar nije imao ovako loše rezultate, u ovo doba godine. Sada se u Hvaru odmara, brojkom i slovom 66 stranih turista, dok je prošle godine u ovo vrijeme u Hvaru bilo 4588 gostiju. Ovo su poražavajuće brojke i kada sam ih ja u petak dobio, nisam mogao vjerovati svojim očima, iako sam znao da je stanje katastrofalno - kazao je Teo Jeličić, potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Hvara, za Slobodnu Dalmaciju komentirajući štetu koju je koronavirus nanio turizmu.

Hvar, naime, za sada bilježi pad od 96 posto dolazaka turista, a u isto vrijeme bilježi pad od 91 posto u noćenjima.

- Od ovih 66 turista, koji su usprkos svemu došli u Hvar, nešto je Slovenaca, Austrijanaca, Nijemaca i Čeha. Da bi vam približio kakva je situacija u Hvaru, najbolje govori podatak da je trenutačno u Gradu otvoreno, najviše između 20 i 30 posto svih ugostiteljskih objekata, a od 14 hotela otvorena su njih tri - dodao je Jeličić ističući da optimizma nema ni za iduća dva mjeseca jer se rezervacije otkazuju.

>> Pogledajte i ovaj video: 'Sve je moguće nakon izbora, pogotovo ako situacija s koronom bude izvan kontrole'

 

Ključne riječi

Komentara 7

HR
Hrabraja
16:55 30.06.2020.

Treba dignuti cijene i zarada je ista

WA
wannabenovinari
17:14 30.06.2020.

Dragi Hvarani, imate li možda kakvih u pola cijene popusta za domaće goste? Aha, nemate. Ne isplati vam se oprati posteljinu i počistiti ako cijena noćenja nije nebu pod oblake. Ništa onda. Više sreće u 2021.

Avatar EtTore
EtTore
15:09 02.07.2020.

Aaa...danas 61! Hahahahahahhaahahahaha... SEzona BReci! Nigdje nikoga!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije