Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIJEĆE HRT-a:

'Na HTV-u se uopće ne zna tko je odgovoran za središnji Dnevnik'

hrt prisavlje
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
18.03.2014.
u 16:31

Nedopustivo je da je Dnevnik najmanje gledan i da se zna tko od urednika i voditelja “za koga navija”, čulo se od vijećnika

Novi ustroj Informativnog medijskog servisa (IMS) nije donio poboljšanja, nije jasno tko za što odgovaran, ne vidi se što HRT radi da bi povećao gledanost informativnog sadržaja pa se od glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana traži da preispita strukturu IMS-a, zaključilo je to danas Vijeće HRT-a.

Nakon uvodne prezentacije ustroja IMS-a, vijećnici su osuli pravu paljbu kazavši da se u IMS-u ne zna hijerarhija, kako je nedopustivo da je središnji Dnevnik najmanje gledan, a pritom se ne zna tko je za to odgovoran, ali da se unaprijed zna tko od urednika i novinara Dnevnika “za koga navija”, kako se nedavno prvi put u povijesti dogodilo da voditelj Dnevnika na početku nije pozdravio gledatelje... Čulo se da je prezentacija IMS-a nalik “carevu novom ruhu” i “determiniranom kaosu”.

Zatražen je i stav vodstva HRT-a o promotivnim aktivnostima novinara IMS-a izvan kuće, posebno u odnosu na informacije o suradnjama s Hrvatskom gospodarskom komorom. Ravnatelj v. d. IMS-a Tomislav Špoljar reče da je posljedica sadašnjeg stanja to što godinama nikoga nije bilo briga za program, dok je čelnica produkcije i v. d. šefica Programa HRT-a Marija Nemčić kazala kako je pad gledanosti Dnevnika počeo još 2007., ujedno najavivši kako od jeseni kreće – novi Dnevnik te dodavši: “Mijenjat ćemo formu, sadržaj i relevantnost”.

Vijećnica Neda Ritz ustvrdila je da je “zabezeknuta i zaprepaštena da se nitko s HRT-a, u kojem je 3500 zaposlenika, nije javio na natječaj za novog ravnatelja programa. Radi li se o apatiji, bojkotu... zapitala se.

>>Za šefa Programa HRT-a: Jovev, Ozmec, Kanceljak i Milinković?

Komentara 5

EU
euzebije
17:47 18.03.2014.

Ovaj HRT mi uopce ne lici na televiziju RH. To je partijska televizija yugonostalgicara, udbasa, njihovih sinova i unuka....

GU
gustirna
17:30 18.03.2014.

nitko u toj zgradi nije odgovoran vec partija sa iblera i pantovcaka.svejedno ceka ih grcki sindrom cim pad ne partija i njezin dorh.

LO
lokun
16:50 18.03.2014.

Dnevnik i ukupna uređivačka politika nije u interesu Hrvatske, uređivačka politika štiti nečije druge interese zapravo provodi nečiju drugu politiku, neprijateljsku politiku MEMORANDUMSKU. Hrvati ne plaćaju pretplatu da za kuće promiče nehrvatske odenosno neprijateljske intrese.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije