Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IAKO SU PLATILI

Na grobove u Kninu nalijepili obavijesti s prijetnjom 'deložacijom' pokojnika

groblje
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/12
01.11.2016.
u 17:51

Portal Tris piše kako su obavijesti neselektivno lijepljene i na grobove korisnika čije obitelji uredno plaćaju grobnu naknadu te da se obavijesti, slučajno ili ne, nalaze uglavnom na grobovima pravoslavaca

Na nizu grobnica na Gradskom groblju u Kninu nalijepljene su obavijesti o neplaćenim računima za grobnu naknadu s prijetnjom "deložacijom" pokojnika.

– Ovo grobno mjesto nema evidentiranog korisnika u grobnom očevidniku i položajnom planu grobnih mjesta i grobnica, za isto nije plaćena grobna naknada deset godina. Temeljem te činjenice, a sukladno članku 14. Zakona o grobljima (NN 19/98, 50/12), ovo grobno mjesto smatra se napuštenim i može se ponovno dodijeliti na korištenje – stoji na obavijesti koje potpisuje tvrtka Čistoća i zelenilo.

Portal Tris piše kako su obavijesti neselektivno lijepljene i na grobove korisnika čije obitelji uredno plaćaju grobnu naknadu te da se obavijesti, slučajno ili ne, nalaze uglavnom na grobovima pravoslavaca.

– Po tradiciji odemo na Gradsko groblje: ja, supruga s djecom, snahom  i unucima … I, gle vraga! Imao sam što vidjeti, a usput mi prijatelji i poznanici upozoriše: „neplatiša“ i drugi neugodni komentari. Okrenem se oko sebe i vidim: uglavnom srpski grobovi oblijepljeni „OBAVIJEST“… Naravno, prilično iznerviran pa i ljutit što mi rade, sin me pokuša nasmijati doskočicom „Oni kucali, a ti nisi bio kući…“, ja mu pokušam parirati i kažem kad dođe sljedeći put, možda će stajati natpis „Zauzeto, Hrvat!“… – komentirao je jedan korisnik za Tris te dodao da u ovome vidi nastojanje jedne javne institucije da izbriše sve  tragove postojanja Srba u Kninu.

Tvrtka Čistoća i zelenilo nije odgovorila na upite o ovom slučaju.

>> Dvojac provaljivao u automobile parkirane kod groblja

Komentara 41

MA
Marko1337
18:32 01.11.2016.

Zar je ovo top tema ovog dana, kada se prisjećamo brojnih poginulih za našu slobodu upravo od pravoslavaca. Jeste li se zapitali gdje su grobovi brojnih Hrvata pobijenih u srbiji ?

TR
trakojanski
20:48 01.11.2016.

djaba albanci kucaju na vrata u gradu Nis,i u toplicu i malo dalje, tamo pise grobova nema bager sve odnio, ali mozda ima neka jama koju zovu masovna grobnica, ima ih nekoliko lokacije se nagadjaju..a i ja pitam gde lili su kosti nestalih Hrvata koje su srbi poneli sa sobom nakon zavrsetka agresije

TR
trakojanski
21:12 01.11.2016.

tako i treba, inace reci ce to je srbija i trazice autonimiju za nekoliko godina...nego kako to ono erdogan moze da cisti medije od onih koji ne govore u ime naroda autenticnog,a Hrvatska vlada ne moze, a srbi ko crvivi se umnozili i jos pustaju larve

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije