Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UHIĆENI LOPOVI

Dvojac provaljivao u automobile parkirane kod groblja

policijski auto
Foto: Matija Topolovec/Pixsell
31.10.2016.
u 10:50

Policija sumnja se da su provalnici razbijali stakla na vratima automobila i iz unutrašnjosti krali torbe koje bi bacali nakon što su iz njih uzeli novac, bankovne kartice i druge vrijedne stvari

Uhvaćena su dvojica muškaraca koje policija tereti da su u dvije godine provalili u više od dvadeset automobila parkiranih u blizini groblja i iz njih krali novac i druge vrijedne stvari.  

Osumnjičenici u dobi od 50 i 45 godina operirali su na više područja u sjevernoj Hrvatskoj, od Zagreba do Međimurja, a najviše provala, njih devet, izveli su na varaždinskom području, izvijestio je MUP. Ukupno su tijekom 2015. i 2016. u automobile parkirane kod groblja provalili čak 22 puta.  

Policija sumnja se da su provalnici razbijali stakla na vratima automobila i iz unutrašnjosti krali torbe koje bi bacali nakon što su iz njih uzeli novac, bankovne kartice i druge vrijedne stvari.  

U njihovom hvatanju sudjelovali su kriminalisti koprivničko-križevačke policije u suradnji s varaždinskom, zagrebačkom i bjelovarsko-bilogorskom policijom. Obojica osumnjičenika, od kojih je mlađi bosansko-hercegovački državljanin, su s područja zagrebačke županije.  

Kradljivci traže najlakšu metu   

Policija podsjeća vozače da se zaštitite od provala i krađa iz vozila jer kradljivci traže najlakšu metu i iskoristit će svaku priliku koju ste im pružili. Stoga savjetuju da uvijek zaključavate vozilo, čak i kad je parkirano u garaži, dvorištu ili na prilazima kuće te da provjerite jesu li zatvorena sva vrata i prozori, uključujući i prtljažnik i krovni prozor.  

Torbice, mobitele, ključeve, dokumente ili druge vrijedne stvari ne smije se ostavljati na vidljivom mjestu u vozilu već ih treba smjestiti na zaključano mjesto i zaklonjeno od pogleda. Auto je sigurnije parkirati na osvijetljenom i prometnom mjestu, poput parkirališta trgovina i bolnica.  

Auto može biti rizično ostavljati duže vrijeme bez nadzora, upozorava policija.

>> Policija: Provala u Frljićev i stan njegove partnerice zbog imovinske koristi

Komentara 4

PR
Proljeće1971
13:22 31.10.2016.

Gdje li je krešo u to vrijeme bio.

BL
bluesbob
08:12 01.11.2016.

Šokreeeeee!!!!

MA
Marko1337
22:49 01.11.2016.

Je li to beljakovo društvo ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije