Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
#SRCEUMJESTOLAMPAŠA
Povratak na članak

'Na groblja ne moramo nositi pune vrećice plastičnih lampaša'

- Srce je za razliku od lampaša puno spremnije dugo gorjeti i iskazivati najdublju zahvalnost svima... - napisala je pokretačica zanimljive grupe.

Komentari 9

LA
larala
21:26 18.10.2019.

vau, kako smo brižni, brinu nas lampaši jednom godišnje al nas ne brine kg mesa u ogromnoj plastici, salata u pvc foliji, trulo voće u plastičnim posudama, itd...itd.... koje licemjerje.

VL
IL
ilustrator
20:07 18.10.2019.

ostavite lampaše na miru..tražite zabranu plastičnih cola, johnson šampona, durex...ajmo junačinee

VL
EM
emdm
13:22 19.10.2019.

Kao pokretač inicijative #srceumjestolampaša osjećam odgovornost predstaviti se svima koji podržavaju ovu inicijativu ili će je tek podržavati. Moje ime je Marija Maček, imam 39 godina i obična sam mama dvoje djece. Nisam stručnjak za ekologiju, nisam politički aktivna, nisamm idealist, nisam super junak, niti to pokušavam postati. Moj pokušaj je možda don kihotovski, ali zbog čvrstog uvjerenja da činimo pravu stvar, ostat ću ustrajna i dalje. Uvijek sve kreće od nas samih. Da bi se stvari promijenile, trebamo se zapitati koliko smo zapravo na to spremni i koliki doprinos možemo dati. Simbol ove inicijative su plastični lampaši jer je blagdan Svih Svetih pred vratima, a znamo kako groblja izgledaju dan poslije. Kada prođe 1.11. ova inicijativa se neće ugasiti, djelovat će i dalje. Ljudima treba omogućiti bolji izbor jer realno gledano, trgovine su prepune loše plastike, a one ekološke varijante su puno skuplje. Cilj je pokušati probuditi svijest ljudi da i sami mogu puno učiniti za zaštitu okoliša, održivi razvoj i njegovanje pravih vrijednosti. Kada to znamo, sasvim je svejedno o kojoj vrsti plastičnih proizvoda se radi. Proizvođači se ne moraju brinuti da će ostati bez posla, samo se moraju potruditi bolje prilagoditi zahtjevima današnjeg društva.

VL
DH
dalibor.hren
11:35 20.10.2019.

Hoće li političari (i predsjednica) na Dan svih svetih zapaliti lampaš ili srce?

VL
HU
hudarupa3
22:43 18.10.2019.

Nije loša ideja, ali je nelegalna i kažnjiva dugotrajnom robijom. Ja predlažem da umjesto srca ipak odnesete lampaše i nek svaki taj lampaš simbolizira nekog kome želite izvaditi unutarnje organe.

VL
ZE
Zeljo1
20:03 18.10.2019.

Opet me blokirajte šupci iz večernjaka

VL
DI
Direkt
18:42 18.10.2019.

Paliti lampaše!? Tako nakaradno.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.