Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SISAK

Na gradskoj blagajni plaćaju se računi bez naknade

tržnica
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
1/6
14.09.2016.
u 15:36

Da je interesa dosta, pokazuje činjenica da je u prva dva sata rada kroz blagajnu plaćeno računa u iznosu većem od 10.000 kuna

– Puno mi znači ova mogućnost, a još bi bilo bolje da čovjek može ovdje sve račune platiti da ne ide okolo. Puno je pet kuna naknade po računu, pa je ovo dobrodošlo – rekla je umirovljenica Fatima Prijić plativši danas među prvima računa na Gradskoj blagajni na tržnici Caprag. Da je interesa dosta, pokazuje činjenica da je u prva dva sata rada kroz blagajnu plaćeno računa u iznosu većem od 10.000 kuna.

Na ovoj blagajni bez naknade će se moći plaćati računi svih gradskih tvrtki i ustanova poput onih za vodu, odvoz smeća, komunalnu naknadu, školsku prehranu, smještaj u vrtiću i druge. Prije šest mjeseci otvorena je prva, na tržnici Kontroba, i pokazala se pravim potezom.

– Na tržnici Kontroba je putem 111 tisuća uplatnica uplaćeno 9,6 milijuna kuna, čime su građani direktno uštedjeli oko 440 tisuća kuna. Budući da je interes stanovnika Capraga bio da i ovdje bude gradska blagajna, mi smo im izašli u susret i od danas sve gradske račune te račune ustanova i trgovačkih društava mogu platiti bez naknade – rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček prilikom otvorenja blagajne.

A radi se i na tome da se, po željama Siščana, na ovom mjestu ubuduće mogu platiti svi računi.

– U pregovorima smo s OTP bankom i očekujem da ćemo uskoro omogućiti građanima da, uz najnižu moguću naknadu, dakle nižu u odnosu na sve ostale institucije koje obavljaju platni promet, mogu i sve ostale račune plaćati na gradskoj blagajni – kazala je gradonačelnica.

Građani račune na gradskoj blagajni na tržnici u Capragu mogu plaćati ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom od 8 do 14, srijedom od 8 do 18 te subotom od 8 do 13 sati.

>> Odgodite plaćanje računa i birajte kako ćete slati svoju poštu!

Komentara 1

RA
radekbrod
17:01 14.09.2016.

pohvalno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije