Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Na Filozofskom i dalje zaštitari. Dekan: Prekinite neutemeljene i jalove sukobe

U dekanovu priopćenju stoji kako su temeljem provedenog upravnog nadzora i unutarnje revizije ukazali na velike nepravilnosti u radu Studenstkog zbora
16. rujna 2016. u 15:48 20 komentara 1758 prikaza
Filozofski fakultet
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Na Filozofskom fakultetu i dalje su zaštitari, studenti ne mogu u svoje prostore, a dekan s njima nije razgovarao. Posljednje što su od njega dobili bila je odluka o raspuštanju Studentskog zbora. 

U dekanovu priopćenju stoji kako su temeljem provedenog upravnog nadzora i unutarnje revizije ukazali na velike nepravilnosti u radu Studentskog zbora Filozofskog fakulteta. Evidentno je kršenje čitavog niza zakonskih i statutarnih odredbi, tvrdi dekan. Kao dva primjera izdvaja nalaz kako Studentski zbor ima manje članova nego što studenti imaju predstavnika u Fakultetskom vijeću te kako se nije vodilo računa o ravnomjernoj zastupljenosti po studijima i godinama, što je kršenje Statuta fakulteta.

– Poštovani kolegice i kolege, nadam se da je došlo vrijeme da se prekinu neutemeljeni i jalovi sukobi i da nastavimo s radom na rješavanju važnih pitanja za budućnost našeg fakulteta. Uspjeli smo prebroditi razdoblje koje je iza nas uspješnom borbom za radnja mjesta naših mladih kolegica i kolega, koja su bila izložena opasnosti da se izgube; velikim infrastrukturalnim proširenjima i rješavanjem čitavog niza izazova koji su kočili napredak Filozofskog fakulteta. Nadam se da ćemo sada zajedništvom, tolerancijom i snagom ideja nastaviti sa zajedničkim naporima da izgradimo još bolji i uspješniji Fakultet – poručio je dekan Vlatko Previšić.

FFZG USKORO PLENUM? Sukob dekana i studenata Filozofskog fakulteta: 'Doveo je zaštitare s namjerom da izazove fizički sukob' Filozofski fakultet u Zagrebu Sjednica Fakultetskog vijeća Filozofski Fakultet nastavlja biti talac autokratskog vladanja dekana Previšića

Usprkos svemu, na fakultetu je održana završna tribina projekta "Usklađivanje studijskih programa iz područja društvenih i humanističkih znanosti s potrebama tržišta rada" te su predstavljeni rezultati projekta.

U okviru ovog projekta čiji je cilj bio usklađivanje studijskih programa s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom, provedeno je prvo istraživanje radnih karijera diplomiranih studenata. Temeljem potreba tržišta rada revidirano je čak 18 studija, od kojih su neki doživjeli razmjerno veliki reviziju, a izrađen je i jedan novi studijski program na diplomskoj razini: prevoditeljski studij njemačkog i francuskog jezika.

>> Sukob se zaoštrava: Mogućnost upotrebe vatrenog oružja ogorčila studente, dogovara se termin prosvjeda

Dijana Zadravec
U RATU S KOLEGAMA
Tko je Dijana Zadravec, liječnica zbog koje se trese hrvatsko zdravstvo
Pevex
BICIKL U PROMETU
Infrastruktura i edukacija kao preduvjet za razvoj biciklističke kulture u Hrvatskoj
 • stomugromova:

  Lijepo je netko napisao na drugom portalu da je dobar dio kadra koji izlazi sa tog faksa i Politilogije,vani na tržištu rada nitko ne treba i ne traži.Zato su ovi stvorili pokret uhljeba koji radi nered po državi.Neka ih financira ... prikaži još! Soroš koji ih je i osnovao u svojoj Platformi 112 kao paradržavne centre moći za ostvarenje judeomasonske agende u sklopu NWO.

 • bijelocrveni:

  Studenti, buduci clanovi SDPa i gradjanskih civilnih udruga. Mrzitelji svega hrvatskog kao i njihovi profesori.

 • Avatar Neanderthalac
  Neanderthalac:

  Anarhija na Filozofskom? Pa to nisu vijesti, nego uobičajeno stanje.