Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema kina, ali...

Na festivalu uvedena Žuta zastava za poticanje nenasilja

'karlovac - U mirkokinu Gimnazije Karlovac odrzana pressica uoci 15. filmske revije mladezi i 3.four river film festivala koji pocinje 9.rujna. Marija Markezic,Marija Ratkovic.060910 Photo: Kristina S
'Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
07.09.2010.
u 09:38

Organizatori se nadaju da će manifestacija potaknuti mjerodavne da se ozbiljno pozabave otvorenjem kinodvorane u Karlovcu.

Natjecateljski program u kojemu je 91 film srednjoškolaca iz Hrvatske i svijeta, brojni sadržaji u Gradskom kazalištu Zorin dom, na starom gradu Dubovcu i u Knjižnici za mlade, projekcije za djecu i odrasle, tribine... To su samo neki od razloga zbog kojih treba posjetiti 15. filmsku reviju mladeži i 3. Four River Film Festival. Održat će se u Karlovcu od 9. do 12. rujna pod motom “Još nema kina, ali ima filma”.

Najvažnija događanja na jučerašnjoj su konferenciji za novinare najavile u ime organizatora Marija Markežić i Marija Ratković. Novost je 11. nagrada, Žuta zastava, koja će se dodijeliti filmu koji na najbolji način promiče nenasilje. Odluku o tome donijet će učenice Dorotea Martinec, Ivana Paljug i Buga Marija Šimić. Bit će i tribina “Filmom i mladošću protiv nasilja”. Prvi put Revija i Festival imaju i maskotu - dabra.

 – Brojku od lanjskih 4000 posjetitelja bit će teško nadmašiti, ali Karlovčani su dorasli tom izazovu. Nadamo se da će ta manifesatcija potaknuti mjerodavne da se pozabave otvorenjem nove kinodvorane u Karlovcu i da će jedno od skorih izdanja Revije i Festivala biti otvoreno na takvom mjestu. Gradsko kazalište Zorin dom izvrstan je domaćin, ali ne želimo filmove u kazalištu – kazala je programska koordinatorica Marija Ratković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije