Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STOŽER DNŽ ZATRAŽIO IZMJENE

Na dubrovačkom području u ponedjeljak se otvaraju terase ugostiteljskih objekta

Dubrovnik: Malobrojni turisti u staroj gradskoj jezgri
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/3
09.04.2021.
u 12:21

Mjerama i dalje nisu obuhvaćeni otok Lastovo ni otok Mljet

Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije zatražio je od Stožera CZ RH izmjene Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za više jedinica lokalne samouprave na jugu Hrvatske, s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju.

Za šire dubrovačko područje, odnosno Grad Dubrovnik te općine Janjina, Ston, Dubrovačko primorje, Župa dubrovačka i Konavle dozvoljava se rad otvorenih terasa u ugostiteljskim objektima, ali se radno vrijeme ograničava od 7 do 19 sati.
Zabrana rada terasa ostaje na snazi za područje doline Neretve, kao i općine Orebić, Trpanj te jedinice lokalne samouprave na otoku Korčuli.

Mjerama i dalje nisu obuhvaćeni otok Lastovo ni otok Mljet.

Mjere će stupiti na snagu u ponedjeljak 12. travnja i trajati do nedjelje 25. travnja kada će se ponovno razmatrati s obzirom na epidemiološku situaciju u kojoj ćemo se tada nalaziti.

Na sjednici Stožera je istaknuto kako se nove mjere donose sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji, gdje je na širem dubrovačkom području zabilježen pad od 9 posto u 7-dnevnoj kumulativnoj incidenciji, odnosno 14 posto u 14-dnevnoj, a gledajući od najgoreg dana u ožujku do danas je pad broja novozaraženih od 36 posto.

Ujedno, Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije dao je preporuke osnivačima osnovnih i srednjih škola na području županije po kojima dolazi do izmjena načina pohađanja škola u više jedinica lokalne samouprave.

Sukladno preporukama od ponedjeljka 12. travnja do 25. travnja na dubrovačkom području (Dubrovnik, Župa dubrovačka i Konavle) osnovne škole idu po mješovitom modelu B, dok u srednjim školama ostaje preporuka za model C osim završnih razreda srednjih škola.

U dolini Neretve za sve škole je preporučeno provođenja modela C osim za učenike završnih razreda srednjih škola, a za općine na poluotoku Pelješcu, otoku Korčuli, Lastovu i Mljetu preporuča se uvođenje modela A uz dogovor svake škole pojedinačno s nadležnim epidemiologom.

Danas u 12 sati na Večernji TV - Željko Kerum, Branka Ramljak, Ivica Puljak, Ante Franić i Ivica Grković! Ne propustite sučeljavanje kandidata za gradonačelnika Splita.

Komentara 4

Avatar rubinet
rubinet
15:13 09.04.2021.

Pričekajmo mjesec dana . Tada ćemo saznati je li ovo otvaranje bio čavao u lijes ovosezonskom dubrovačkom turizmu ili pak vizionarski potez .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije