Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS

U Zagrebačkoj županiji 347 oboljelih, u Osječko-baranjskoj 99

Nastavljeno cijepljenje građana protiv covida-19
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/3
09.04.2021.
u 11:01

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.608 osoba.

U posljednja 24 sata zabilježeno je 2599 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 13.200. Među njima su 1768 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 175 pacijenata. Preminulo je 50 osoba

U zadnja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ za područje Osječko-baranjske županije obrađen je 351 uzorak od kojih je 99 bilo pozitivno na koronavirus.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području 42 naselja u Osječko-baranjskoj županiji, a najviše (44) na području grada Osijeka, zatim po osam na području Čepina i Našica, po pet na području Belišća i Kneževih Vinograda, četiri na području Belog Manastira, tri na području Bilja, po dvije na području Čeminca, Darde, Erduta, Đurđenovca, Petrijevaca i Popovca, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Bizovca, Donje Motičine, Donjeg Miholjca, Đakova, Marijanaca, Satnice Đakovačke, Semeljaca, Valpova, Vladislavaca i Vuke.

Na bolničkom liječenju nalazi se 106 osoba koje su oboljele od COVID-19, i to 77 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 17 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 29 pacijenata s tim oboljenjem. 

Preminulo je pet osoba koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 23 do 84 godine. Kako neslužbeno doznajemo, radi se o djevojci (23) koja je imala tumor mozga.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.608 osoba.

11 pozitivnih u Požeško-slavonskoj županiji

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 176 slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), 161 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 15 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 556 osoba, a ukupno je testirano 36019 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 159 uzoraka, od kojih je 11 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Na području Virovitičko-podravske županije u posljednja 24 sata testiran je 47 uzorak i utvrđeno osam slučajeva zaraze koronavirusom, a jedan je muškarac u dobi od 81 godine preminuo.

U Općoj bolnici Virovitica na liječenju je 11 oboljelih od kojih je jedan na respiratoru. Tri osobe s područja Virovitičko-podravske županije na respiratoru su u KBC Osijek.

Od početka epidemije na području Virovitičko-podravske županije zaraženo je 3729 osoba, a 113 je preminulo.

Od 97 testiranih osoba unatrag jednog dana u Ličko-senjskoj županiji otkrivene su 44 novooboljele osobe od covida-19, a tri su osobe umrle, izvijestio je u petak županijski Stožer Civilne zaštite.

Na Covid odjelu bolnice u Gospiću umrli su pacijentica (84) i pacijent (82) iz Gospića i pacijentica (84) iz Perušića. U toj je županiji 226 aktivnih slučajeva zaraze, a od kojih je 39 na bolničkom liječenju.

Zagrebačka županija bilježi 347 novih osoba zaraženih koronavirusom u zadnja 24 sata, pa je trenutno u županiji 1504 aktivnih slučajeva zaraze.

Iz Zagrebačke županije u petak su priopćili da najviše novozaraženih ima Velika Gorica (72), a slijede Zaprešić (39), Samobor (34), Jastrebarsko (33), Sveta Nedelja (21), Dugo Selo (18), Vrbovec i Brdovec s po 17 novih zaraženih osoba.

Ivanić-Grad ima 16 novozaraženih, Kloštar Ivanić 11, Sveti Ivan Zelina i Dubrava po devet, Bistra i Rugvica po osam, Jakovlje i Krašić po pet, Pušća, Brckovljani i Gradec po tri, Luka, Pisarovina, Kravarsko, Pokupsko, Križ i Rakovec po dva te Dubravica, Stupnik, Farkaševac i Žumberak po jednog novozaraženog.

Ozdravilo je 13 osoba.

Šesnaest novih slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u posljednja 24 sata na području Istarske županije, nakon što je ispitano 362 uzorka briseva na covid-19, a u pulskoj bolnici umrle su tri osobe.

Riječ je o osobama rođenima 1947. 1949. i 1961. s pridruženim kroničnim bolestima i rizičnim faktorima.

Iz istarskog Stožera Civilne zaštite u petak su izvijestili i da je kod 15 osoba riječ o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe, dok je jedna osoba u epidemiološkoj obradi.

U međuvremenu, od jučer oporavilo se 10 osoba osoba pa je u Istri trenutno je 136 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u posljednja 24 sata potvrđeno je 37 novih slučaja zaraze koronavirusom, a dvije osobe su umrle, priopćili su u petak iz Županijskog stožera Civilne zaštite.

16 novozaraženih osoba je iz Bjelovara, pet novozaraženih osoba iz općine Rovišće, tri novozaražene osobe s područja su Daruvara, po dvije novozaražene osobe su iz Čazme i Garašnice te općine Zrinski Topolovac, a po jedna novozaražena osoba s područja je općina Veliko Trojstvo, Nova Rača, Severin, Šandrovac, Štefanje, Dežanovac i Berek.

Ključne riječi

Komentara 1

LI
liliZG
12:05 09.04.2021.

Grad Zagreb???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije