Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Na društvenim mrežama opet se 'zakačili' A. Kolarić i Vlada

Šefica HUOJ-a nezadovoljna što predstavnik Vlade nije nazočio okruglom stolu HUOJ-a "Upravljanje Vladinim komunikacijama u krizi"
20. rujna 2012. u 15:54 6 komentara 4 prikaza
'17.05.2012., Tkalciceva, Zagreb - Aleksandra Kolaric,nova predsjednica HUOJ-a Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
Foto: 'Sanjin Strukic/PIXSELL'
Pogledajte galeriju 1/4

Na društvenim je mrežama ponovno zaiskrilo na relaciji šefica Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ) Aleksandra Kolarić i Vlada RH. Naime, A. Kolarić je na Facebooku objavila fotografiju praznog stolca s komentarom "Vlada RH na okruglom stolu HUOJ-a: Upravljanje Vladinim komunikacijama u krizi", izražavajući time nezadovoljstvo što predstavnik Vlade nije došao na okrugli stol.

Iz Vlade su, pak, kao odgovor objavili fotografiju glasnogovornice u njenom uredu s natpisom "Ova stolica je zauzeta", a objavljena je i korespondencija iz koje se vidi kako je glasnogovornica Ivana Grljak uredno pozvana na okrugli stol, ali isto tako i da se ljubazno ispričala drugim obavezama.

Na Vladinu fotografiju o "zauzetoj stolici" A. Kolarić je odgovorila "...to nam je drago...ona u javnoj diskusiji pred građanima vam je prazna".

Nije ovo prvi put da se A. Kolarić i predstavnici Vlade sukobljavaju na društvenim mrežama, u lipnju je član Vladina online tima Fran Kušeta prozvao A. Kolarić na Twitteru komentarom "Kako je moguće da predsjednik stručne udruge - ne radi u struci?".

Tadašnji sukob poznavatelji prilika tumačili su činjenicom da je netom prije toga HUOJ zaključio kako je prema etičkom kodeksu HUOJ-a savjetnica premijera Milanovića Zinka Bardić u opasnosti od narušavanja profesionalne neovisnosti te da je moguć sukob interesa. Z. Bardić je, naime, zaposlena u PR agenciji Madison Consulting, a istovremeno volonterski obavlja posao u Vladi, gdje je, među ostalim, šefica volonteru Kušeti.

Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici
Nema predaje
Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici: Radila sam kao BioManijak
 • Avatar pupoljak
  pupoljak:

  A napasne žene!! Što hoće ova Kolarička? Hoće žena na silu da radi za Vladu, a ako ne, evo je sa drvljem i kamenjem. Pa odi, brate mili, kod Todorića, pa njemu radi PR. Što si se, kak bi rekao ... prikaži još! barba Luka, dovezala Vlade i državnih poduzeća?

 • chemica:

  Prošla su vremena kada su Vlade PR plaćale iz našeg džepa. Kojem li je to pacijentu uopće palo na pamet...Hm, nije li ta Kolarićka bila nešto pri Vladi Ivice Račana? Da, zanimljiva podudarnost. Ovi je neće pa eto problema.

 • Branko Zajec:

  Interesantno. Dama organizira skup o temi koju je izabrala, a onda poziva predstavnika Vlade da prisustvuje njezinom predavanju. Kada Vlada to uljudno odbije, dama se ljuti !