Već odavno ne možemo pričati o sezonskom voću jer svake godine dolazi sve ranije. U dućanima prvo, a ne kaskaju puno ni tržnice. U veljači smo mogli vidjeti police pune jagoda po trgovinama, a na zagrebačkom Dolcu već su i prve trešnje. Želite li ih jesti u veljači, papreno ćete ih platiti jer kilogram košta i do 35 eura. Cijena je to koju si ne može svatko priuštiti, a za isti novac može se kupiti cijeli ručak – meso ili riba. Inače, to je trešnja iz Čilea i tamo su zadnje, sezona je gotova.
– Pola kilograma kovača je 20 eura, od toga se fina juhica napravi i čovjek se fino najede. Za 28 eura možete kupiti i pet kilograma srdele pa nahraniti cijelo susjedstvo – kaže prodavačica u ribarnici Marija, prenosi Dnevnik.hr.
>>Znanstvenici predvidjeli: Hrvatski grad među prvima koji će biti potopljeni zbog globalnog zatopljenja>>
Cijenu određuje kupac. Kada se ne bi našao biser koji po toj cijeni kupuje - tada bi cijena i pala