Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ratni zločin

Na dan pada Vukovara bio sam zadužen za deke

rekonstrukcija
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
1/2
09.03.2014.
u 19:57

Aleksandar Laba izvučen je iz kolone i pokošen rafalima, a prokazala ga je žena koju je prije toga spasio, kazavši da je ustaša

– Prema meni se postupa nečovječno i koristi se borbeni stroj za mučenje na daljinu – požalio se sucu Milan Đekić, optužen za ubojstvo hrvatskog branitelja Aleksandra Labe u vukovarskoj koloni 18. studenog 1991.

Prema optužnici, Đekić se tereti da je s nepoznatim pripadnikom srpskih paravojnih postrojbi iz kolone izdvojio Labu, nakon čega je Laba ubijen. U Labu je u koloni, kažu svjedoci, “prstom uprla” žena koju je prije spasio. Njezine riječi: – To je uvezeni ustaša iz Njemačke – stajale su ga života. “Pokošen” je rafalom pred očima tada šestogodišnje Željke Jurić, koja je snimljena malo nakon tog događaja kako uplakana stoji u plavom kaputiću, a ta je fotografija obišla svijet.

– Nisam tada pripadao nikakvim paravojnim formacijama i nisam bio naoružan automatskom puškom – kazao je Đekić u obrani. Bio je, dodao je, u dvorištu Veleprometa, a ne u središtu grada. Iz svog stana u Vukovaru izišao je, tvrdi, 1. kolovoza 1991. jer ga je netko pokušao ubiti. – Bio sam čak i u kontaktu s Tomom Merčepom da me zaštiti – naveo je. Na dan pada grada bio je zadužen, rekao je, da iz skladišta vojarne JNA blizu Veleprometa nosi deke civilima. Sreo je, nastavio je, zarobljenog Nenada Rakočevića koji je bio u hrvatskim postrojbama i jamčio je za njega.  

>> 'Pucao mu je u leđa, a onda rekao da tog kera maknu s ulice'

Komentara 77

Avatar puky
puky
20:17 09.03.2014.

... do sad su bili trpezarci ?!?! ... ovo sa dekama je nešto novo ... no ako je pred očima "kolone" ubio onda moraju postajati svjedoci ... nije mi jasno zašto se tako komplicira ?!?! ... strava ...

DU
Deleted user
20:45 09.03.2014.

Ovi zaduženi za deke, kuhari, nenaoružani komšije su u Domovinskom ratu svi navijali za Hrvatsku, malo koji nije spasio život nekom Hrvatu. Sudeći prema tim velikim zaslugama, Hrvatska vlada, osim štampanja ploča na ćirilici, morat će se bacit na izradudu velikog broja medalja za zasluge, kako bi nagradila, makar i samo tim simboličnim činom te neustrašive heroje.A ne bi bilo ni na odmet, da se svakom "dodeli i koja hiljada Evra"

RA
rafael13
20:29 09.03.2014.

Htio si reći čebe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije