Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vozači, oprez!

Na cestama Požeške županije ove godine čak 201 nalet vozila na divljač

Prometni znak "divljač na cesti" na prometnici Slavonski Brod - Požega
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/3
28.10.2022.
u 15:59

Iz policije upozoravaju vozače na neočekivanu pojavu divljači na cestama izvan naselja, osobito ujutro i kasno poslijepodnevne

Na području Požeško-slavonske županije od početka ove godine zabilježen je čak 201 nalet na divljač na cesti.

U najvećem broju slučajeva vozila su nalijetala na srneću divljač (141), a zatim slijede naleti na jelene (15), zečeve (11), pse (9),  divlje svinje i lisice (po 7), fazane (5) te mačke (2). Po jednom vozači nisu uspjeli izbjeći nalet na sovu, čaglja, ovcu i nepoznatu životinju.

Na državnoj cesti DC38 (Pakrac-Požega) dogodilo se 19, a na državnoj cesti DC51 (Požega-Brestovac) 14 naleta vozila na divljač.

Za razliku od divljih životinja, za štetu nastalu od naleta na domaće životinje odgovoran je vlasnik životinje.

Kako bi se izbjegli ovakvi  događaji,  iz policije upozoravaju vozače na maksimalan oprez na cestama, osobito u jutarnjim i kasnim poslijepodnevnim satima. Vozače se upozorava i na neočekivanu pojavu divljači na cestama izvan naselja, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava na pojavu divljači.

- Ako se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom, vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara za prekršaj. Također i vlasnik koji je ostavio životinju bez nadzora na cesti, uz odgovornost za nastalu štetu, odgovara i za prekršaj za koji je propisana novčana kazna u iznosu od 300 kuna – poručili su iz policije.

VIDEO Kada smijete uključiti svjetla za maglu, a kada zbog toga možete dobiti kaznu?

Komentara 1

NO
nori
16:26 28.10.2022.

Opet leteća vozila!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije