Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kazneno djelo

Na čakovečkoj tržnici prodavali nekvalitetno bučino ulje s lažnim deklaracijama

Zagorska Sela: Manifestacija Festival buče - Bučnica fest 2019
Borna Filic/PIXSELL/Ilustracija
04.07.2022.
u 10:28

Ulje svojom kvalitetom nije udovoljavalo identifikacijskim parametrima

Policija je prijavila dvojicu muškaraca koji su na čakovečkoj tržnici prodavali bučino ulje, koristeći se lažnim deklaracijama

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su 58-godišnjak i 28-godišnjak, obojica s područja Varaždinske županije, počinila kazneno djelo krivotvorenja znakova za obilježavanje robe, mjera i utega.

Sumnja se da su temeljem prethodnog dogovora izradili lažne deklaracije za obilježavanje robe - naljepnice s obavijestima o proizvodima.

- Takve lažne naljepnice nalijepili su na boce zapremine od jedne litre, namijenjene za prodaju bučinog ulja. Potom su na gradskoj tržnici u Čakovcu, u Ulici Valenta Morandinija, u bocama s lažnim deklaracijama koje nisu bile originalno zatvorene prodavali bučino ulje - kažu u PU međimurskoj. Ulje, osim toga, svojom kvalitetom nije udovoljavalo identifikacijskim parametrima.

Komentara 1

Avatar arba_arba
arba_arba
12:12 04.07.2022.

da se dogodilo na moru, pogotovo u okolici Splita, bi dosli USKOK, Poskok, 120 novinara i trideset gradjanskih udruga iz Zagreba, bilo bi 332 komentara i 76945 prikaza.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije