Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
treći uspio pobjeći

Na brutalan način ubijena dvojica novinara na Haitiju, odgovorna jedna od bandi

Haiti
RICARDO ARDUENGO/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
07.01.2022.
u 17:30

Poslodavac novinara Wesleya, Écoute FM, rekao je u izjavi da je on "divljački ubijen dok je izvještavao o tom području"

Dvojica novinara na Haitiju upucana su pa živa spaljena na periferiji glavnog grada Port-au-Princea, naveo je jedan od njihovih poslodavaca. 

Wilguens Louissaint i Amady John Wesley otputovali su u područje gdje se suparničke bande bore za kontrolu, piše BBC

Poslodavac novinara Wesleya, Écoute FM, rekao je u izjavi da je on "divljački ubijen dok je izvještavao o tom području". Izjava, objavljena na Facebooku, sugerira da je jedna od bandi odgovorna za smrt.

Izvor je CNN-u potvrdio da su muškarci živi spaljeni, dok je drugi neimenovani izvor rekao agenciji Reuters da je treći novinar uspio pobjeći.

Sigurnosna situacija na Haitiju naglo se pogoršala nakon atentata na predsjednika Jovenela Moïsea u srpnju prošle godine. U subotu su naoružani ljudi pokušali ubiti i haićanskog premijera Ariela Henryja

Écoute FM osudio je napad na "novinare koji slobodno obavljaju svoju profesiju" na Haitiju. Reporteri bez granica državu pak opisuju kao opasno i nesigurno mjesto za rad, ističući da je tamo nekoliko novinara ubijeno posljednjih godina.

VIDEO Stravične scene nakon potresa na Haitiju

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije