Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
umotani u prekrivače

Na Bajakovu u kamionu pronađena četvorica ilegalaca

bajakovo
Goran Ferbezar/PIXSELL
17.12.2013.
u 19:32

U ovoj godini je u ilegalnom ulasku u Hrvatsku otkriveno 115 Pakistanaca, a državljanin Kašmira je prvi ovogodišnji ilegalac iz te azijske zemlje.

Na graničnom prijelazu Bajakovo, carinici i policajci su u teretnom vozilu koje je ulazilo iz Srbije u Hrvatsku i EU, pronašli skrivenu četvoricu ilegalaca - trojicu državljana Pakistana i jednog državljana Kašmira.

Obradom pošiljke u informatičkom sustavu, analiza rizika preporučila je kontrolu pošiljke RTG uređajem kojim je uočena neprepoznatljiva roba koja ne odgovara deklariranoj. Daljnjim fizičkim pregledom robe utvrđeno je da je na poluprikolici oštećena i prerezana sajla carinske oznaka koja je sastavni dio oznake te je naknadno zalijepljena. To je carinicima bilo sumnjivo pa su pažljivije pregledali tovarni prostor i pronašli četvoricu ilegalnih imigranata.

Kako je Carina precizirala, imigranti su bili "pet metara od ulaza u tovarni prostor među prijavljenom robom, umotani u prekrivače". Ilegalni imigranti su predani PGP Bajakovo, a protiv vozača,
čije identitet, dob i državljanstvo Carina nije priopćila, radi oštećenja carinskih oznaka podnesena je prijava o počinjenom prekršaju.

U ovoj godini je u ilegalnom ulasku u Hrvatsku otkriveno 115 Pakistanaca, a državljanin Kašmira je prvi ovogodišnji ilegalac iz te azijske zemlje.

Komentara 1

Avatar Django
Django
21:19 17.12.2013.

Nisam znao da je Kašmir država...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije